new.valasz.hu/eletmod/veszelyes-gomba-okoz-halalos-borbetegseget-tobb-europai-fajnal-106048

http://new.valasz.hu/eletmod/veszelyes-gomba-okoz-halalos-borbetegseget-tobb-europai-fajnal-106048

Világszenzáció – Méhtranszplantáció után érkezett a baba

/ 2014.10.06., hétfő 10:44 /

Megszületett az első méhtranszplantált anya kisbabája. A tudomány új mérföldkőhöz érkezett.

A most történt tudományos áttörés lehetőséget nyújt az anyaságra Mayer-Rokitansky-Kuester-Hauser (MRKH) szindrómában szenvedő nők számára. Az MRKH egy olyan ritka születési rendellenesség, amely során a magzatnak nem fejlődik ki a vaginája vagy a vaginája és a méhe, így ellehetetlenítve őt a későbbi anyaságtól.

Méhtranszpalntációt mindössze kilenc alkalommal végeztek eddig világszerte, amelyből eddig hét bizonyult sikeresnek.

A napokban megszületett egészséges gyermek azonban új reményt ad a szakterület kutatóinak, mert a beültetett szerv működött.

A beültetett méh megtermékenyítésére az anya saját petesejtjeivel, a szervbeültetés után egy évvel került sor. A méh egy 61 éves családbaráttól származik, és még mindig kitűnően funkcionál.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.