Megházasodhat a tömeggyilkos

/ 2014.11.18., kedd 17:16 / Hírforrás: MTI

Feleségül veheti választottját a börtönben a 80 éves tömeggyilkos.

 A 80 éves tömeggyilkos, Charles Manson házassági engedélyt kapott, a börtönben veheti feleségül 26 éves menyasszonyát - jelentette be a kaliforniai büntetés-végrehajtás szóvivője.

Az engedélyt Kings megye adta ki az elítéltnek, aki corcorani állami börtönben tölti életfogytig tartó büntetését. A büntetett előéletű, de igen erős személyiségű Manson az 1960-as évek végén csavargókból gyűjtött maga köré "családot". Többnyire fiatal lányokból álló követőit arra bírta rá, hogy 1969-ben gyilkoljanak meg hét embert, köztük a várandós Sharon Tate színésznőt, Roman Polanski rendező feleségét. Az ügyész szerint a tömegmészárlás célja a rasszok közti háború kirobbantása volt.

Kalifornia állam törvényei lehetővé teszik, hogy az elítéltek a börtön látogatóhelyiségében összeházasodjanak - mondta Terry Thornton szóvivő. Manson kegyelmi kérvényét már többször elutasították, utoljára 2012-ben tartottak kegyelmi meghallgatást, ezen az elítélt nem vett részt. A következőt 2027-re tűzték ki.

A 26 éves Elaine Burton azt mondta, szereti a bűnözőt, és dolgozni szeretne Manson ügyén, hozzátartozóként több dokumentumhoz férhet hozzá. Az éjszakát is magába foglaló, úgynevezett családi látogatást azonban nem engedélyeznek nekik.

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.