valasz.hu/eletmod/borpir-viszketes-kiutes-allergiat-valthatnak-ki-a-kozmetikumok-105273

http://valasz.hu/eletmod/borpir-viszketes-kiutes-allergiat-valthatnak-ki-a-kozmetikumok-105273

Rekordszámú szívátültetést végeztek idén a városmajori szívklinikán

/ 2014.12.26., péntek 11:10 / Hírforrás: MTI

Minden eddiginél több, összesen ötven szívátültetést végeztek az idén a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján - tájékoztatta az intézmény pénteken az MTI-t.

Az egyetem közlése szerint az idei kiugró eredmény oka, hogy az orvosok „minden lehetőséget megragadtak”, ha lehetett egy nap alatt két szívátültetést is végeztek. A nemzetközi transzplantációs társaság adatai szerint csak tíz olyan szívcentrum van a világon, ahol ötven szívátültetést végeznek évente. A szívátültetés előkészítésében, a műtét elvégzésében és az utókezelésében mintegy harminc orvos és 60 főnyi szakszemélyzet vesz részt a klinikán - írták a közleményben.

Az ötvenedik beültetést december 17-én hajtották végre egy 41 éves, kétgyermekes családapán, akinek évek óta súlyos szívelégtelensége volt. A beteg állapota kielégítő, már sétál. A férfit karácsonykor családja már az intenzív osztályon látogathatta, várhatóan három héten belül hazaengedik - közölte az egyetem.

Magyarországon háromszázezer szívelégtelenségben szenvedő beteget kezelnek, de mindössze pár százra tehető azok száma, akiknél a szívátültetés reális gyógyítási lehetőségként jöhet szóba.

Magyarországon 1992. január 3-án Szabó Zoltán professzor végezte el az első sikeres szívátültetést a Semmelweis Egyetem Ér- és Szívsebészeti Klinikáján. Azóta 339 szívátültetés történt az országban, ebből 310-et a Semmelweis Egyetem városmajori klinikáin végeztek. (A gyermek szívátültetéseket 2007 óta az Országos Kardiológiai Intézetben végzik.) Az ez évi, magyarországi egymillió lakosra számított 5,7 szívátültetés aránya Európa fejlett országaiban is kiemelkedőnek számít - olvasható a közleményben.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.