valasz.hu/eletmod/borpir-viszketes-kiutes-allergiat-valthatnak-ki-a-kozmetikumok-105273

http://valasz.hu/eletmod/borpir-viszketes-kiutes-allergiat-valthatnak-ki-a-kozmetikumok-105273

Sorozatos rosszullétek energiaitaltól: lépünk?

/ 2014.11.06., csütörtök 10:17 /

Litvánia november elsejétől megtiltja a 18 éven aluliak számára az energiaital fogyasztását. Elsőként a világon léptek, az indok: az energiaitalok egészségkárosító hatása. Vajon mi mikor követjük őket? Bizonyíték lenne rá, 233. Azonnal.

2011. novembere óta összesen 363 esetben kapott jelentést az Országos Tisztiorvosi Hivatal energiaitaltól származó rosszullét miatt, 75 százalékban voltak az érintettek18 év alatti fiatalok. Egészségügyi ellátásra összesen 233 fő esetében volt szükség – közölte a hatóság sajtóirodája a Válasz.hu-val. Vagyis konkrét bizonyítékokkal rendelkezünk arról, hogy az energiaitalok fogyasztása a fiatalok számára egészségügyi kockázatot jelenthet.

Márpedig pontosan erre van szükség ahhoz, hogy egy állam korlátozza valamilyen termék fogyasztását.

Litvánia hasonló adatok birtokában léphetett a világon elsőként, mivel az energiaitalok magas koffein- és taurintartalma hiperaktivitáshoz és függőséghez vezethet (nálunk a chipsadó miatt a taurin helyett más anyagokat alkalmaznak).

Magyarországon egy kétezer fős minta szerint a megkérdezett fiatalok kétharmada rendszeres fogyaszt energiaitalokat. Különösen veszélyes az energiaital alkohollal együtt, mert végleges májkorosodást okozhat, ennek ellenére a fogyasztók 40 százaléka már kipróbálta a kettőt együtt.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.