valasz.hu/eletmod/a-hohullamok-es-a-menopauza-tunetei-14-evig-is-tarthatnak-109730

http://valasz.hu/eletmod/a-hohullamok-es-a-menopauza-tunetei-14-evig-is-tarthatnak-109730

Új magyar egészséggondozási rendszer, Medistance

/ 2014.10.07., kedd 12:42 /

A krónikus betegségek kialakulásának megelőzésében és a személyre szabott egészséggondozásban nyújthat nagy segítséget egy új magyar fejlesztés.

Az egészségügy és az egészségügyi szolgáltatások  gyakran nehezen érthető félelmekkel teli rendszerekként élnek az emberek fejében.  Egy most megjelent magyar innovációnak, a  Medistance-nek köszönhetően azonban ez nem lesz már mindig így - ígérik a fejlesztők.

A gyors technológiai fejlődés miatt az egészségügyben is fokozódik az egyszerű és magasabb szintű rendszerek iránti igény.  A Medistance az egészségi állapot adatokból megbetegedési kockázat elemzést ad, azaz milyen százalékban lesz szív érrendszeri megbetegedés az elkövetkező 10 évben, valamint a trendek és mutatók térben és időben is elemezhetők. Emellett a beteg otthoni állapot változásaival, életmódjával összhangban mérhető a gyógyszer és terápia hatékonysága.

Az egészséggondozás keretében a Medistance hiteles módon minden egészségügyi és adatbiztonsági elvárásnak megfelelően továbbítja az adatokat az orvosnak.

„Egészségesen születni, és egészségesnek lenni hatalmas ajándék az élettől! Az egészség gondozása, megőrzése, regenerálása közös felelősségűnk. A fejlettebb egészségkultúrájú társadalmakban a modern ember önmaga felismeréséből egyre inkább tudatosan kutatja  - a jelen, és korábbi évszázadokban az orvosokra bízott  betegség- gyógyítási-modell mellett -  a saját  egészségének sorsát, illetve társadalmi, gazdasági megfontolásokból öngondoskodással,  önellenőrzéssel  saját kezébe veszi azt annak érdekében, hogy egyre több információt ismerjen meg önmaga egészségi állapotáról, s annak alapján alakítsa életmódját a betegségek megelőzése, vagy a betegségek legyőzése érdekében.” - mondta Mezei Rudolf, a Medistance rendszert fejlesztő Promecom Kft. ügyvezetője.

„Mindenki mobilt használ, az adattovábbítás módja a digitális kommunikáció. Ezen a technológián keresztül a fiatalabb generáció is könnyebben azonosul vele, és képes gondolkodni és gondoskodni a saját illetve szerettei egészségéről. A Medistance márka a technológia és a felelősség szintjén is összeköti a generációkat. A fiatalok a technológiát adják tovább az idősebb generációnak, az idősek a felelősségvállalást a fiataloknak. A ma digitális bennszülöttei a jövő gondoskodói” - tette hozzá dr. Jánosy Zsuzsanna a BrandTrend, a Medistance branding ügynökségének ügyvezető igazgatója.

„Mint az egészségügyi adatok rendszere, s az orvossal való kapcsolattartás egy kommunikációs kérdés, az is kommunikációs kérdés, hogy az embereknek leegyszerűsítsük ezeket a bonyolult egészségügyi üzeneteket, leegyszerűsítsük és érthetővé tegyük. A technológia itt van és rendelkezésre áll, egyszerű, elérhető, használható.” - árulta el Kőszegi András, a BrandTrend ügyvezető igazgatója.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.