A Fidesz újra ledobja a 2014-es atombombát!

/ 2018.01.31., szerda 13:10 /
A Fidesz újra ledobja a 2014-es atombombát!

Kampány-, illetve papagájüzemmódba kapcsolt a politika. A Fidesz például minden ellenzéki megszólalásra a „reménytelen” és a „kétségbeesett” szavakkal válaszol – témától függetlenül. Így tett négy éve is. Öröm az ürömben, hogy ebből rengeteg kommunikációs szakember megél, azaz javul az ország foglalkoztatási mutatója.

Egy tömegdemokráciában már csak úgy szokás, hogy több tucat szakemberből álló kommunikációs csapat támogatja a pártokat. A kormánypártokat meg még több, sőt a boldogabb országokban egy egész propagandaminisztérium is segíti a központi üzenetek hatékony terítését. Márpedig a központi üzenetek terítése úgy a leghatékonyabb, ha sokszor megismételjük ugyanazokat a szavakat. Sokszor. Megismételjük. Ugyanazokat. A szavakat. Ugyanazokat. Lehetőleg teljesen függetlenül attól, hogy a másik politikai szereplő mit kér számon rajtunk. Az is fontos, hogy közben magabiztosak legyünk, s „reményt” áruljunk a népnek, a többiek pedig „kétségbeesett” és „reménytelen” flótásoknak tűnjenek. Ennyi az elmélet.

Hogy a gyakorlatot is lássuk, beírtuk az MTI archívumába a „reménytelen” és a „kétségbeesett” szavakat. Az eredmény alább:

2018. január 29., hétfő – A Fidesz közleménye, reagálás az Index Tállai Andrásról szóló cikkére: 
Ez nem más, mint a reménytelen helyzetben lévő Jobbik és a Simicska-média nevetséges akciója.

2018. január 29., hétfő – A Fidesz közleménye, reagálás Molnár Zsolt (MSZP), Jakab Péter (Jobbik), Varju László (DK) nyilatkozatára:
Az ellenzék mai megszólalásai nem mások, mint reménytelen helyzetben lévő pártok kétségbeesett nyilatkozatai.

2018. január 27., szombat – A Fidesz közleménye, reagálás az MSZP közleményére:
A szocialisták reménytelen helyzetükben egyre kétségbeesettebb és hazug akciókkal próbálkoznak.

2018. január 23., kedd – A Fidesz közleménye, reagálás Z. Kárpát Dániel (Jobbik) nyilatkozatára:
A Jobbik, ahelyett, hogy hazugságokkal próbál kikecmeregni a reménytelen helyzetéből, inkább azt árulja el, hogy mi a valódi álláspontja a bevándorlásról, mert a magyar emberek meg erre kíváncsiak.

2018. január 10., szerda – Kósa Lajos,  a Megyei Jogú Városok Fejlesztéséért Felelős Tárca Nélküli Miniszter közleménye, reagálás Hadházy Ákos (LMP) nyilatkozatára:
Hadházyt a reménytelen helyzetben lévő LMP újabb kétségbeesett próbálkozásba hajszolta, de szokás szerint csak össze-vissza beszélt.

2017. november 24., péntek – Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatójának sajtótájékoztatója:
A Jobbik és a baloldal közeledését firtató kérdésre a fideszes kommunikációs igazgató azt mondta, reménytelen helyzetben lévő politikai erők kétségbeesett akciójáról van szó.

2017. november 13., hétfő – A Fidesz közleménye, reagálás Tóth Bertalan frakcióvezető (MSZP) mondataira:
Az ellenzék azért követel kétségbeesetten új választási rendszert, mert reménytelen helyzetben van, és képtelen elnyerni a választók bizalmát.

2017. november 2., csütörtök – A Fidesz közleménye, reagálás Gúr Nándor (MSZP) nyilatkozatára:
Az egyre reménytelenebb helyzetben lévő szocialisták ki sem látszanak a korrupciós ügyekből, ezért most kétségbeesetten próbálják elterelni a figyelmet.

2017. október 30., hétfő – A Fidesz közleménye, reagálás Volner János (Jobbik) nyilatkozatára:
Volner János nyilatkozata újabb szánalmas kísérlet arra, hogy a reménytelen helyzetben lévő Jobbik elterelje a figyelmet a Jobbik és Simicska kapcsolatáról, valamint az illegális pártfinanszírozásról.

2017. október 28., szombat – A Fidesz közleménye, reagálás az ellenzéki pártok nyilatkozatára:
Az ellenzéki pártok reménytelen helyzetükben egymást túllicitálva tesznek kétségbeesett és teljesen hiteltelen ígérteteket.

2017. október 24., kedd – A Fidesz közleménye, reagálás Ráczné Földi Judit (DK) nyilatkozatára:
Ez egy reménytelen helyzetben lévő párt kétségbeesett próbálkozása és ostobasága, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy míg Magyarország miniszterelnökére a rossz idő ellenére több mint tízezren voltak kíváncsiak, addig az ellenzékre csak pár százan.

2017. október 19., csütörtök – A Fidesz közleménye, reagálás Molnár Zsolt (MSZP) nyilatkozatára:
A reménytelen helyzetben lévő szocialisták kétségbeesetten próbálják elterelni a figyelmet a bukott miniszterelnök-jelöltjükről és az előzetesben ülő bűnöző képviselőjükről.

2017. október 9., hétfő – Orbán Viktor a parlamentben, reagálás Vona Gábor (Jobbik) felszólalására:
A Jobbik egy reménytelen helyzetben lévő párt, a hatalom érdekében a saját pártját egy milliárdosnak eladó Vona Gábor mostani felszólalása pedig egy kétségbeesett kísérlet volt a kormány támadására.

2017. október 6., péntek – A Fidesz közleménye, reagálás Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) nyilatkozatára :
A reménytelen helyzetben lévő szocialisták kétségbeesetten próbálják elterelni a figyelmet a korrupciós ügyeikről: a Czeglédy-botrányról és a 4-es metró-botrányról.

2017. október 5., csütörtök – A Fidesz közleménye, reagálás Arató Gergely (DK) nyilatkozatára:
Reménytelen helyzetben lévő politikusok kétségbeesett akciókkal próbálják elvonni Gyurcsány Ferenc korrupciós ügyeiről a figyelmet.

2017. október 5., csütörtök – A Fidesz közleménye, reagálás a Mesterházy Attila (MSZP) által összehívott Költségvetési bizottság mai ülésére:
Mesterházy Attila mai kezdeményezése a reménytelen helyzetben lévő szocialista képviselők kétségbeesett kísérlete, hogy eltereljék a figyelmet pártjuk újabb komikus válságáról.

2014. július 31., csütörtök – Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter sajtótájékoztatója:
Arra a kérdésre, miszerint van vagy volt-e bármilyen kötődése offshore céghez akár személyesen, akár családtagon keresztül, Seszták Miklós úgy fogalmazott: „úgy érzem, ez kétségbeesett emberek reménytelen próbálkozása”.

2014. április 3., csütörtök – Witzmann Mihály, Siófok és környéke Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltjének közleménye, reagálás a Nyugat.hu cikkére:
Ez egy reménytelen helyzetbenlévő pártszövetség kétségbeesett próbálkozása annak érdekében, hogy a Józsa-, Harangozó-, Szigetvári-, Gyurcsány-, Kőhegyi- és Simon-ügyekről elterelje a figyelmet.

2014. április 3., csütörtök – Kocsis Máté (Fidesz) nyilatkozata:
Reménytelen politikusok kétségbeesetten követelik az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának összehívását

2014. április 2., szerda – A Fidesz közleménye, reagálás az Együtt–PM közleményére:
A baloldal reménytelen helyzetben lévő politikusai újabb kétségbeesett hazugságokkal álltak elő a választások előtti utolsó napokban. Ez a támadás nyilvánvalóan a kampánynak tudható be.

2014. április 1., kedd – Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének nyilatkozata:
Rogán Antal álláspontja szerint miután munkájába nem tudtak belekötni, most személyét és családját támadják. Ezek a támadások szerinte a kampányról szólnak, amelyeket reménytelen helyzetben lévő baloldali politikusok utolsó kétségbeesett próbálkozásának tart.

2014. március 31., hétfő – A Fidesz közleménye, reagálás Kerék-Bárczy Szabolcs (DK) nyilatkozatára:
A reménytelen és bukott Gyurcsány-barát politikusok mai nyilatkozata nem más, mint kétségbeesett lejáratási kísérlet hat nappal a választások előtt, azzal a céllal, hogy eltereljék a figyelmet Simon Gábor még mindig nem tisztázott százmillióiról.

2014. március 30., vasárnap – A Fidesz közleménye, reagálás a „Gyurcsány-koalíció” rendezvényére:
Reménytelen politikusok kétségbeesett vádaskodását hallhattuk, de továbbra sem kaptunk választ a Gyurcsány-koalíció egyetlen tagjától sem arra, hogy honnan vannak Simon Gábor százmilliói.

2014. március 29., szombat – A Fidesz közleménye, reagálása ellenzéki politikusok sajtótájékoztatójára:
Reménytelen emberek, kétségbeesett vádaskodása. A Gyurcsány-koalíciónak a Békemenet támadása helyett inkább arra kellene végre válaszolnia, hogy az Éhségmenetük élén menetelő Simon Gábor, valójában kinek a pénzét őrizgette és még hány szocialista politikusnak vannak titkos bankszámlái tele százmilliókkal!

2014. március 28., péntek – A Fidesz közleménye, reagálás arra, hogy Juhász Péter (Együtt–PM) közérdekű bejelentéssel fordul a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV), hogy vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezzen Rogán Antal ellen:
Ismét egy reménytelen politikus kétségbeesett kísérletét láthatjuk arra, hogy elterelje a figyelmet Simon Gábor még mindig tisztázatlan százmillióiról, valamint a kémregénybe illő afrikai útlevelek történetéről.

2014. március 26., szerda – Kocsis Máté józsefvárosi polgármester (Fidesz–KDNP) nyilatkozata, reagálás illegálisan kihelyezett, illetve megrongált plakátokról:
Józsefváros nem kér a reménytelen Pál Tibor kétségbeesett és erőszakos önfényezéséből, nem kér a szocialisták utcai üvöltözéseiből.

2014. március 22., szombat – A Fidesz közleménye, reagálás Mesterházy Attila (MSZP) nyilatkozatára:
Egy reménytelen politikus újabb kétségbeesett ígérgetése.

2014. március 11., kedd – A Fidesz közleménye, reagálás a „Gyurcsány-koalíció” sajtótájékoztatójára:
Teljesen mindegy, hogy milyen kétségbeesett ígéreteket tesznek egyes reménytelen politikusok, mert soha egyetlen ígéretüket sem teljesítették, sőt mindig az ellenkezőjét csinálták annak, amit ígértek.

2014. március 10., hétfő – A Fidesz közleménye, reagálás a baloldali pártok sajtótájékoztatójára:
Reménytelen politikusok kétségbeesett ígéreteit halljuk.

2014. március 9., vasárnap – A Fidesz közleménye, reagálás Gúr Nándor (MSZP) sajtótájékoztatójára:
Reménytelen politikusok kétségbeesett ígérgetése.

2014. március 8., szombat – A Fidesz közleménye, reagálás Mesterházy Attila (MSZP) nőnapi üzenetére:
Reménytelen politikusok kétségbeesett ígéretekkel.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.