A NAV ráduplázott a söralátétre

/ 2017.04.02., vasárnap 15:00 /
A NAV ráduplázott a söralátétre

Noha pár éve a söralátét méretű adóbevallás megmosolyogtató ötletnek hatott, idén a NAV erre is ráduplázott: mindenki számára automatikusan elkészítette a bevallási tervezetet, melyet az adózók akár online is ellenőrizhetnek. A Heti Válasz csütörtöki lapszámából kiderül, mire érdemes figyelni az új rendszerben.

A NAV ugyan automatikusan elkészíti az adóbevallás tervezetét, de annak helyességét továbbra is az adózók felelőssége ellenőrizni. Ennek legegyszerűbb módszerét a NAV honlapján vagy a magyarorszag.hu weboldalon keresztül elérhető eSZJA rendszer adja, melyet az adóhatóság úgy alakított ki, hogy bármilyen informatikai eszközön – asztali számítógépen, tableten vagy okostelefonon – kényelmesen, gyorsan használható és szükség esetén módosítható legyen.

Az új rendszer még azoknak is kedvez, akiknek az adóbevallását – a szükséges adatok hiányában – a NAV nem tudta elkészíteni, vagy a tervezet pontosításra szorul. Az egyéni vállalkozóknak, a mezőgazdasági őstermelőknek, vagy az általános forgalmi adó fizetésére kötelezett magánszemélyeknek például továbbra is saját kezűleg kell kitölteniük a bevallásukat, de a hivatal ezt a munkát is megkönnyíti egy korszerű, hibaellenőrzéssel ellátott online alkalmazással.

 

 

 

 

Részletek a március 30-i Heti Válaszban, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.