A Pesti Srácok robbantott: Mészáros Lőrinc összeállt a DK fedőcégével

/ 2018.01.31., szerda 15:28 /

A Pesti Srácok néhány hónapja megírta: a Cheeragon Limited nevű offshore társaság valójában DK-s főemberek fedőcége, amelybe lobbipénzek, titkos párttámogatások folyhattak. Lássunk csodát, Mészáros Lőrinc a minap ugyanezzel a Cheeragon-csoporttal állt össze, hogy megnyerjen egy 4,08 milliárdos állami tendert. Így pénzeli a Fidesz Gyurcsányékat?

Elöljáróban annyit, hogy ez a cikk nem a Fideszt, nem Mészáros Lőrincet és nem is Gyurcsány Ferencéket fogja leleplezni, hanem az agyatlan, bizonyítékok nélküli pártpropagandát. De haladjunk sorjában:

1. Tavaly szeptemberben azt a bombasztikus címet adta egyik cikkének a Pesti Srácok portál, hogy Bemutatjuk a Gyurcsány-közeli offshore céget, ahová titkos MSZP-s pártpénzek folyhattak. Az írás szerint lobbipénzeket, titokzatos párttámogatásokat és MSZP-s potentátok energetikai ügyleteiből befolyt nyereségét nyelhette el 2011 előtt a Cheeragon Limited nevű svájci-angol offshore cég, amelynek többségi tulajdonosa 2016 januárja óta Oláh Lajos DK-s országgyűlési képviselő testvére, Oláh Alekszandr László. A Pesti Srácok szerint „egyfajta fedőcégről lehet szó”, amely a választások közeledtével újra alkalmas lehet titokzatos támogatások, innen-onnan befolyt bevételek eltüntetésére.

2. A Pesti Srácok „gránitszilárdságú” bizonyítékokon nyugvó cikkét természetesen azonnal átvette az Origo és a Magyar Idők.

3. A 24.hu nemrég megírta: a Budapesti Rendőr-főkapitányság keretmegállapodást kötött a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt. és a Rossimo Kft. konzorciumával. A rendőrök elszállásolásáról szóló szerződés négy évre szól; eredetileg becsült értéke 1,5 milliárd forint volt, ehhez képest a végleges érték több mint duplája, nettó 4 milliárd 80 millió forint lett.

4. A Magyar Idők szerint a 4,08 milliárdos keretszerződésben semmi kivetnivaló nincs, a Hunguest–Rossimo páros már akkor is nyert ilyen közbeszerzést, amikor Mészáros Lőrinc még nem volt ott a konzorciumvezető cég tulajdonosi körében. Arról ugyanakkor nem szólt a napilap, hogy a Rossimo Kft.-t részben a Pesti Srácok által Gyurcsány-közeliként bemutatott Cheeragon Limited birtokolja.

Most akkor azt kell gondolnunk – a Pesti Srácok információira hagyatkozva –, hogy valójában a Fidesz pénzeli Gyurcsányékat? Felelős újságíró ilyen mondatot nem írhat le. A Válasz.hu már az eredeti Pesti Srácok-költemény megjelenése után felhívta a figyelmet, hogy a szerző nélküli cikkben egyetlen konkrét bizonyíték sincs arra nézvést, hogy pártfinanszírozási ügyről van szó.

Vagyis jelen tudásunk szerint csak annyit állíthatunk biztosan, hogy a Hunguest Hotels Mészáros Lőrinc érkezése után sem mondta fel régi, gyümölcsöző együttműködését a DK-s Oláh Lajos testvérével. Pont. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.