valasz.hu/itthon/tudta-hogy-van-egy-lathatatlan-templom-a-rakoczi-uton-117895

http://valasz.hu/itthon/tudta-hogy-van-egy-lathatatlan-templom-a-rakoczi-uton-117895

„A villamoson bűzölgő hajléktalan” zavarja az MSZP új elnökét is

/ 2018.06.24., vasárnap 16:00 /
„A villamoson bűzölgő hajléktalan” zavarja az MSZP új elnökét is

A szocialisták új elnöke szerint sincs rendben, ha életvitelszerűen az utcán laknak emberek, sőt, Tóth Bertalan megszavazta volna a hajléktalanmentesítő alkotmánymódosítást is, ha annak lettek volna további pillérei – derül ki a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető heti Válaszból.

„Nem vagyok Puch László legfőbb bizalmasa” – mondja a Heti Válasznak adott interjúban Tóth Bertalan. A szocialistáknál múlt vasárnap elnökké választott politikus szerint az MSZP nem a Fidesz tagozata, arról pedig nincs információja, hogy valóban a Mészáros Lőrinc által bérelt Hatvanpusztán állapodott-e meg Orbán Viktor és Puch László a Népszava jövőjéről.

 

Kiderült az is, hogy Tóthot zavarják „a villamosokon bűzölgő hajléktalanok”, s meg is szavazta volna a hajléktalanmentesítő alaptörvény-módosítást, ha az alapjoggá, egyúttal az állam kötelességévé tenné a lakhatás biztosítását, ha százmilliárd forintos országos programot indítanának a férőhelyek kialakítására, s ha látná a kormányzati szándékot a probléma megoldására.

 

 

 

A teljes interjú a legfrissebb Heti Válaszban olvasható, immár csak a Digitalstandon.

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Baljós árnyak a magyar Microsoftnál

Váratlanul felállt székéből a magyar Microsoft ügyvezetője. Nem ez az első baljós árny a vállalatnál: fél éve elcsapták állami viszonteladóikat, két volt vezetőjük kormányzati mentőövet kapott, és a hírek szerint az amerikai hatóságok is vizsgálódnak az ügyben.

Kiss Tibi: „Ki kell köpni a fekete dugót”

Kitörölné-e az életéből a gödrökkel teli időszakokat? Mit gondol a közrádió zenei felhozataláról? És a politikai kritikáról? Nagyinterjú Kiss Tibivel, a Quimby zenekar frontemberével a legfrissebb digitális Heti Válaszban.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Matteo, az igazságos?

Olaszország lehet az első nyugat-európai állam, ahol az új, populista jobboldal bedarálja a mérsékelt jobboldalt.