valasz.hu/itthon/eltuntetik-budapest-egyik-szegyenfoltjat-ez-lesz-helyette-117996

http://valasz.hu/itthon/eltuntetik-budapest-egyik-szegyenfoltjat-ez-lesz-helyette-117996

CÖF-támogatót választott alelnökké az „Orbán-ellenes” új párt

/ 2017.08.16., szerda 15:40 /

Közelednek a 2018-as választások, új pártnevekkel kell megismerkednünk. A „kockás inges” Pukli István Polgári Világja például a Fidesz ellenében határozza meg magát, pedig…

A héten robbantotta be magát a közéletbe – egy népszavazási kezdeményezéssel – az a Polgári Világ nevű formáció, melynek alelnöke a pedagógustüntetésekkel hírnevet szerző Pukli István.

Először eltávolodunk e konkrét ügytől, majd újra visszatérünk Pukliékra. Az alapkérdés a következő: miért hoz létre új pártot (vagy támaszt fel egy inaktív szervezetet) valaki 2017-ben? Életszerű válaszból jelenleg háromféle létezik:

  1. Felelősséget érez a haza sorsáért, és nem akar tovább ülni a babérjain.
  2. A biznisz kedvéért, vagyis azért, hogy kihasználja a kampányfinanszírozási törvény adta (sok százmillió forintos) pénzügyi lehetőségeket.
  3. Biztatást kap a kormánypárttól. A Fidesznek ugyanis alapvető érdeke, hogy a belőle kiábrándulók ne a Jobbikhoz vagy a baloldalhoz csapódjanak, hanem felfogja őket egy olyan „erő”, amelyik annyira azért biztosan nem lesz erős, hogy be is jusson a parlamentbe. (Elvileg a nagyobb ellenzéki pártoknak is lehetnének efféle kreált segédszervezeteik, de nincs ember, aki kinézné belőlük, hogy ilyen furmányosak volnának.)

A 2. és a 3. válasz természetesen egyszerre is igaz lehet.

És akkor vissza a Polgári Világhoz. Az alábbiakban az elnök, az alelnökök és a pártigazgató életrajzából emelünk ki egy-egy részletet. Hogy aztán az olvasó szabadon eldönthesse, Pukliék a haza sorsáért aggódnak, esetleg bizniszelnek, vagy csupán a Fidesz érdekében cselekszenek.

Stelli-Kis Sándor és Pukli István alelnökök

Stelli-Kis Sándor és Pukli István alelnökök

Forrás: Polgarivilag.hu

Keresztény Zoltán (elnök) – Kommunikációs szakember, aki 2012-ben még a köztévén újrainduló Pesty Fekete Doboz szerkesztőjeként nyilatkozott.

Dr. Stelli-Kis Sándor (alelnök) – Ügyvéd; irodája (és egyben a Polgári Világ főhadiszállása) a Buda-Cash egykori Ménesi úti székházában található. 2006-ban Fidesz–KDNP-színekben indult az önkormányzati választásokon, neve jelenleg is szerepel a kormánypárti civileket összefogó Civil Összefogás Fórum támogatóinak listáján.

Pukli István (alelnök) – Volt MSZP-tag, 2016 elején a pedagógustüntetések egyik vezéralakja, aki tavaly váratlanul kilépett a Tanítanék Mozgalomból.

Kálovics Enikő (alelnök) – A Független Diákparlament volt szóvivője.

Fekete László (pártigazgató) – Energetikai nagyágyú; korábban a Mol-csoportban társasági szolgáltatásokért felelős felsővezető, majd az Olajterv egyik csúcsmenedzsere.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.