„Ez nem politikai ifjúságnevelő mozgalom” – tabuk nélkül a cserkészetről

/ 2018.02.14., szerda 14:00 /
„Ez nem politikai ifjúságnevelő mozgalom” – tabuk nélkül a cserkészetről

Egy párt sosem lesz abban a helyzetben, hogy bármit elvárjon tőlünk, a mindenkori kormánnyal van stratégiai megállapodásunk – mondja a Magyar Cserkészszövetség (MCSSZ) ügyvezető elnöke. Pótor Józseftől azt is megkérdeztük, mit szól az elődjét érintő rendőrségi nyomozáshoz. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

A Heti Válasz négy hónapja tárta fel, hogy az MCSSZ két korábbi vezetője milliárdos ingatlanspekulációba keveredett. A BRFK korrupció elleni főosztálya megalapozottnak tartotta cikkünket, és hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozni kezdett. A csütörtökön megjelenő interjú elején erről a témáról faggattuk a szövetség mai ügyvezető elnökét.

Pótor József a többi „kellemetlenkedő” kérdésünk elől sem tért ki. Például: miért kell milliárdos, százmilliós nagyságrendű közpénz egy önkéntességre épülő szervezetnek? – tudakoltuk tőle. Az ügyvezető elnök nyilvánvalóvá tette: „Ez a világ legnagyobb, legelterjedtebb és legvagányabb kompetenciafejlesztő programja. Vállalkozói, vezetői, kommunikációs jártasságot, talpraesettséget, problémamegoldásra, csoportmunkára való készséget adunk át a fiataloknak – mindezt játékos formában és összhangban az uniós munkaerőpiac igényeivel. Ezek ugyanazok a »soft skillek«, amelyeket egy-egy munkahelyen tréningek keretében igyekeznek fejleszteni.”

 

 

 

 

A teljes nagyinterjú a február 15-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.