Ezt is megértük: Vona néppártosodásával van tele az izraeli sajtó

/ 2017.12.18., hétfő 17:10 /

A Jobbik elnöke még múlt pénteken adott interjút az AP amerikai hírügynökségnek. A The New York Times által is idézett beszélgetésben Vona Gábor a néppártosodás rejtelmeibe avatja be globális olvasótáborát. Olyan mondatokkal, hogy:

  • „2013-ban eldöntöttem, hogy így fogom vezetni a pártot, vagy egyáltalán nem vezetem. Azok az antiszemita kijelentések, amiket korábban a Jobbik hallatott, most elképzelhetetlenek. Vagy ha azok, akkor természetesen a legsúlyosabb büntetést vonják maguk után.”
  • „A néppártosodás nem politikai taktika, hanem egy belülről megélt folyamat. Úgyhogy nincs belőle visszaút.”
  • „A népszerűségi adatok nem tükrözik a néppártosodást: a Jobbiknak komoly tartalékai vannak bal- és jobboldalon, középen és a bizonytalanok táborában.”

Utóbbit feltehetőleg arra válaszolta Vona, amire az AP is emlékeztet: vagyis, hogy a „belülről megélt folyamat” egyelőre nem ért el átütő sikereket, és itt nem csak a hanukai üdvözlet visszautasítására kell gondolni.

Az interjút ettől még a hétvégén agyonidézte az izraeli sajtó: átvette a liberális Háárec és a Netanjahu-párti Iszrael Hajom, nem kifelejtve azt az észrevételt, hogy „a Jobbiknak még sok tennivalója van (a zsidó közösségek felé) az olyan, Vona-féle mondatok, hogy „soha nem leszek Izrael kutyája” vagy Gyöngyösi Márton zsidók származású kormánytagokat listázni kívánó parlamenti felszólalása után.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.