G. Fodor Gábor visszatért – és kijózanodást javasol a Fidesznek

/ 2015.04.22., szerda 10:30 /
G. Fodor Gábor visszatért – és kijózanodást javasol a Fidesznek

Pökhendi módon nem mérte fel, mit okozhat, ha politikai terméknek nevezi a polgári Magyarországot, de ma már örül a pofonnak, ami ezért neki jutott. G. Fodor Gábor az időközi Fidesz-vereségeket azzal magyarázza, hogy az emberek azt érzik, a kormány, amely korábban mellettük állt a nagyokkal és hatalmasokkal szemben, mintha most szembefordult volna velük. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

„Tudom, hogy a jobboldali értelmiség egy része haraggal gondol rám. Volt itt minden: felnégyelés meg kiátkozás. Hetekig tartott a cirkusz körülöttem. A Heti Válasz hasábjain Török Gáborral folytatott vitából azért léptem ki, mert úgy éreztem, ezekben a beszélgetésekben menthetetlenül én lennék az elemzés tárgya, magyarázkodni azonban nincs értelme. Az utcán viszont ezzel ellentétes folyamat zajlott le. A hétköznapi emberektől sokkal inkább biztatást kaptam, értékelték az őszinteségemet” – állítja G. Fodor Gábor, miután szembesítettük azzal, hogy sokak szerint ő is elvett a Fidesz lelkéből, amikor a politikát a pillanat uralásaként, a polgári Magyarország eszményét pedig termékként azonosította.

G. Fodor arról is beszél, néha miért az a benyomása, hogy a KDNP rohamléptekkel tart az SZDSZ-esedés irányába, miért javasol kijózanodást a Fidesznek, továbbá véleményt mond a Lázár–Rogán–Szijjártó–Habony-vonalról. Az interjúból kiderül még, hogy magát is azok közé sorolja-e, akiket Bencsik András Demokrata-főszerkesztő „lehetetlenül szűk nadrágban és zakóban mozgó újhullámos ficsúrokként” írt körül.

 

A nagyinterjú az április 23-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.