Gyárfás nagy haverságban volt Portikkal – még luxusvillát is cseréltek

/ 2018.04.18., szerda 13:30 /

Régi pesti pletyka, hogy Gyárfás Tamás vette rá Portik Tamást: legyen szíves, ölesse meg Fenyő János médiabárót. Egy biztos: annak idején az úszószövetségi elnök „szimbiózisban” működött az olajmaffiózóval.

Azt már minden hírfogyasztó tudja, hogy tegnap őrizetbe vették Gyárfás Tamást, akit felbujtóként gyanúsított meg a Nemzeti Nyomozó Iroda Fenyő János húsz évvel ezelőtti meggyilkolásával kapcsolatban. (Gyárfás természetesen tagadja a terhére rótt cselekményt.) Ebben az ügyben egy hónapja már kihallgatták Portik Tamást is, aki összesen 28 éves fegyházbüntetését tölti Boros Tamás és Prisztás József vállalkozók meggyilkolása miatt. A gyanúsítás szerint közvetlenül ő adott utasítást Jozef Rohácnak Fenyő likvidálására.

Fotók: MTI

Portik Tamás már az 1990-es évek közepén összejárt a televíziós producerként és a Magyar Úszószövetség akkori elnökeként ismert Gyárfással – egyes feltételezések szerint őt akarta ugródeszkának használni a „felső tízezer” felé. Az élénk kapcsolatra bizonyíték is van: az a Széchenyi-hegyi (Ágnes út 11.) luxusvilla, amelyben 2012 júliusában elfogták Portikot, 2004-ben épp a tévéstől került át az olajvállalkozó élettársának nevére. Azt sem lehet kizárni, hogy Gyárfás eleve Portiknak vásárolt; utóbbi ugyanis valósággal vadászott az ilyen két utcafrontos, menekülést biztosító, eldugott helyekre.

A hivatalos földhivatali papírokból mindazonáltal csak az derül ki, hogy csereügyletről volt szó: Portikék 2004-ben egy rózsadombi villát (Ferenchegyi út 24.) adtak a XII. kerületi „odúért”. És még egy faktum: az 1998-ban megölt Fenyő János riválisaként elkönyvelt Gyárfás rendre a saját Nap Tv-jében mondatta fel  Sándor István „Papa” nyugalmazott rendőr alezredessel az olajbűnözős leckét – melyből természetesen mindig kimaradt Portik Tamás neve.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.