Győzött a józan ész: nem lesz otromba teniszstadion a Margitszigeten!

/ 2018.02.21., szerda 14:20 /

Tegnap azt írtuk, jóvátehetetlen bűn, ami a Margitszigeten készül. Ma azt mondta Tarlós István: a gigantikus teniszstadionról szóló parlamenti döntést a főváros nem hajtja végre.

A parlament kedden elfogadta Szűcs Lajos fideszes képviselő, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke egyéni képviselői indítványát, amellyel megnyílt az út a margitszigeti teniszstadion építése előtt. Zsuppán András kolléga tegnapi gyorsértékelésében azt írta: „A nagy tömegterhelést jelentő, parkolókat is igénylő, környezetét uraló és szétfeszítő stadion Margitszigetre telepítése jóvátehetetlen sebet ejt Budapest egyik legszebb és legkedveltebb történelmi parkján. Ez sokkal nagyobb bűn, mint bármi, ami a Városligetben készül, és elhibázottabb helyszínválasztás a Dagály strandot megcsonkító Duna Arénánál. Nem lehet rá mást mondani, mint hogy szegény, szegény Margitsziget.”

Aztán Tarlós István ma azt mondta az Indexnek: kedd este tudta meg, hogy ilyen törvény született, azonnal beszélt a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjével, valamint két miniszterrel, és egyikük, Rogán Antal megnyugtatta: teljes félreértés szülte azt a jogszabályt. A főpolgármester leszögezte: teniszstadion épülhet a szigeten, de a törvényt ebben a formájában nem hajtják végre.

Az persze felettébb különös, hogy a főpolgármester – a Margitsziget gazdájaként – kedden értesül arról a projektről, amely mellett a kormány már tavaly júniusban elkötelezte magát. Ráadásul a törvény elfogadása után nehezebb is változtatni a terven és „humanizálni” az építményt, hiszen lehet hivatkozni egy érvényes jogszabályra.

De lépjünk túl ezen az apróságon, és örüljünk, ha néha még tud győzni a józan ész.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.