Gyurcsány Ferenc a viszki miatt véletlenül őszintén megfúrta az együttműködést

/ 2018.03.19., hétfő 12:30 /

Megvolt az ellenzéki pártok első valódi(nak tűnő) megbeszélése: a DK, az MSZP-Párbeszéd és az LMP vezetői ültek le egymással tanácskozni.

Amit a megbeszélés utáni röpke nyilatkozatokból össze lehet rakni, hogy bár Gyurcsány Ferenc épp az ellenkezőjét mondta még március 15-én, most ott tart, hogy a DK nem egyeztet a Jobbikkal, miközben az LMP mindenkivel egyeztetne, a Jobbik ugyanakkor nem ment el a vasárnapi találkozóra, viszont Szél Bernadett ma tárgyal Vona Gáborral.

Kicsit kusza, viszont a háttérben ott munkál, hogy egyre több kutatás szerint komoly választói akarat mutatkozik az ellenzéki összefogásra, mivel a számok azt mutatják, hogy összefogással akár a kormányváltás is elképzelhető lenne.

Hogy az egyes pártoknak miért nehéz összefogni bizonyos másik pártokkal, arról már elég sok elemzés született, úgyhogy én most inkább visszakanyarodnék a vasárnapi egyeztetéshez, annak is a végéhez, amikor Vágó Gábor a DK székházából kihívta az utcára a sajtó képviselőit, majd azt mondta:

Köszönik a meghívást a DK-nak, értékelik a gesztust, és azt is, hogy a pogácsa csak közepesen volt száraz, viszont Gyurcsány Ferenc vendéglátóként hagyott némi kívánnivalót maga után, úgymint:

„Ha én mondjuk részeg vagyok, és meghívok barátokat otthonra beszélgetni, az a minimum, hogy őket is megkínálom viszkivel.”

Értjük, ugye? Gyurcsánynak ennyi az egész; jó buli, móka, kicsit szórakozni a pártokkal, a választókkal, ide kamuzni egyet, oda kamuzni egyet, majd mindezt leöblíteni néhány viszkivel.

És persze támasztani a NER-t teljes erővel balról a végsőkig.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.