valasz.hu/itthon/ha-tetszik-ha-nem-ez-lehet-2019-sztorija-orban-vagy-macron-129201

http://valasz.hu/itthon/ha-tetszik-ha-nem-ez-lehet-2019-sztorija-orban-vagy-macron-129201

Hódmezővásárhely: szokatlanul normális közleményt adott ki a Fidesz

/ 2018.02.26., hétfő 11:30 /

Tegnap este a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség kiadott egy közleményt, amelyben hosszú idők után nem szerepelt Soros György neve. A migránsok is hiányoztak belőle, sőt ezúttal elmaradt a mostanában mantrává vált „reménytelen helyzetben lévő ellenzéki pártok kétségbeesett próbálkozása” kitétel is.

„A kiskunhalasi időközi önkormányzati választáson több mint kétharmados, 68 százalékos támogatással győzött jelöltünk, Juhász György. A hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson férfias küzdelemben alulmaradt jelöltünk egy független jelölttel szemben. A győzteseknek gratulálunk. A Fidesz-KDNP az elmúlt egy évben 17 időközi önkormányzati választáson indult és abból hármat elveszített, 14-et pedig nagy fölénnyel megnyert” – olvasható a Kiskunhalason fölényesen győztünk, Hódmezővásárhelyen alulmaradtunk című kommünikében.

Mely megfogalmazás persze kisebbíteni igyekszik a mezővásárhelyi kudarc jelentőségét. De teszi ezt bőven a közéletben bevett és elfogadható mértékben, így a hangvétel üdítő módon csempészte vissza a normalitást a kormányzópárt mostanában tapasztalt verbális ámokfutásába.

Azt persze nem tudni, mit hoz a ma és a holnap. A tegnap este azonban megmutatta, hogy lehet más a politika, és benne bizony, még ha akár nem többre, mint egy ihletett pillanatra, a kormánypárt is. Nem kell más hozzá, mint kellő ellenerő fellépése, illetve egy kijózanító erejű maflás.

Amely tanulság egyben válasz arra, a konzervatív körökben gyakran hangoztatott felvetésre is, hogy „persze, sok gond van a kormánnyal, de még mindig ők a messze legjobb választás”.

Pedig, mint Hódmezővásárhely megmutatta, van jobb a Fidesznél.

Éspedig a kontrollált Fidesz.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.