„Hosszú életet, jó egészséget kívánok Botka Lászlónak!” – megszólalt az újságíró, akitől retteg az MSZP

/ 2017.09.12., kedd 11:15 /

Csak nem bírnak leállni a szocialisták. Molnár Gyula kezdte múlt pénteken: rendkívüli sajtótájékoztatót tartott arról, hogy a Fidesz fizikailag akarja megsemmisíteni Botka Lászlót. Mindezt a pártelnök egy Echo TV-s műsorban elhangzott mondatra alapozta, amely egy újságíró, a Pesti Srácok főszerkesztő-helyettesének száját hagyta el.

„Hány Botka László él Magyarországon? Egy él, de az is sok. Tehát egynek sem kell élnie.”

Hiába jelezték többen (mi is, a Hvg is), hogy ez gyengécske lesz új köteles beszédnek, tegnap a szintén szoci Bangóné Borbély Ildikó tájékoztatott sajtót és mondott olyan meredekeket, hogy „az MSZP szerint bizonyíték van arra, hogy Botka Lászlónak, a szocialisták miniszterelnök-jelöltjének megfenyegetését a Fidesz rendelte meg”.

Itt az ideje hát, hogy közöljük a főszereplő véleményét is.

Szarvas Szilveszter először nehezményezte, hogy pénteki cikkünkben egyáltalán az elvi lehetőségét felvillantottuk a gyilkos értelmezhetőségnek, hiszen, mint fogalmazott, s amint arra egyébként mi is felhívtuk a figyelmet: „az él a lakik szinonimája”.

Szarvas tehát azt akarja, hogy Botka takarodjon Magyarországról? Hogy ne Magyarországon éljen-lakjon?

„Még csak ezt sem akarom. Kell ő ide, hogy végre tényleg megtörténjen a rendszerváltás. Amúgy meg akinek a nagymamája, vagy drága jó szülője egyszer sem mondta azt, hogy »édes fiam, belőled egy is sok«, az nem ebben az országban nőtt fel. A magyar nyelvben az »egy is sok« fordulat nem azt jelenti, hogy haljon meg, pusztuljon. Aki ezt nem tudja, az manipulál, kiforgat. Milyen érdekes, hogy Bőtös Botond Ifája, vasvillája és árokparton heverő fideszes hullái után Molnár Gyula nem állt ki sajtótájékoztatót tartani, sem Bangóné Borbély Ildikó szörnyülködni, meg elhatárolódni. A Medvegy Gábor, Kerner Zsolt-féle 24.hu-s lámpavasazás után szintén nem aggódott Molnár és Botka, mint ahogy a Kettős Mérce pár nappal ezelőtti lámpavasazása után sem álltak ki remegő kézzel, lebiggyedt szájjal a kamerák elé. Ezen üzenetek ráadásul félreérthetetlenek, egyértelműek voltak, bőven lett volna mitől elhatárolódni, az én esetemben viszont nincs, mert klasszikus manipulációról, szándékos kiforgatásról beszélünk: mondataimból köteles beszédet akarnak gyártani. Ezek a Ron Werber-i beidegződések. Én mindenesetre hosszú életet, jó egészséget kívánok Botka Lászlónak.”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.