valasz.hu/itthon/humboldt-dijas-kvantumfizikus-alapkutatas-nelkul-nincs-fejlodes-129197

http://valasz.hu/itthon/humboldt-dijas-kvantumfizikus-alapkutatas-nelkul-nincs-fejlodes-129197

Itt a megoldás a Tiborcz-ügyre!

/ 2018.02.20., kedd 10:45 /
Itt a megoldás a Tiborcz-ügyre!

Sokat tudunk már az Elios-ügyről, az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) által feltárt, Tiborcz István és Lázár János nevével fémjelzett csalásgyanús machinációsorozat szinte valamennyi részlete napfényre került a módszerektől kezdve az érintettek nevéig. És tegnap is új fejleménnyel gazdagodhatott az újkori magyar politikatörténet.

Viszont van itt még valami, amiről meglehetősen kevés szó esik: a titkolózás. Az OLAF még 2017 októberében küldte el részletes tényfeltáró jelentését a kormányzatnak és a beruházásokban érintett önkormányzatoknak, ennek ellenére mi, magyarok a mai napig nem tudnánk a 14 milliárd forint közpénzről szóló ügyről az égvilágon semmit, ha a külföldi média nem szivárogtatja ki a jelentést.

Zalaegerszegen ugyan egy pillanatra megrepedt a kormánypárti védőburok, amikor a fideszes többségű közgyűlés 8:6 arányban megszavazta, hogy hozzák nyilvánosságra az OLAF jelentését, de miután elég csúnyán rájuk pirítottak a pártközpontból, a zalaegerszegi képviselők rádöbbentek, hogy ők tulajdonképpen rossz gombot nyomtak, s ezt mindjárt másnap rendkívüli közgyűlésen korrigálták.

Ám Zalaegerszeg így is utat mutatott.

Ha én most településileg érintett választópolgár lennék, akkor besétálnék a polgármesteri hivatalba, és közölném, hogy adófizető polgárként szeretném megtekinteni az OLAF-jelentését, hiszen az én pénzemről is szó van. Ha elutasítanak, akkor pedig megkeresném a választókörzetem fideszes önkormányzati képviselőjét, és azt mondanám neki: figyelj, ezer éve ismerjük egymást, rád szavaztam legutóbb is, és még soha nem kértem semmit, de most légy szíves, kérd ki az OLAF-jelentést, hiszen jogunk van tudni, mi történt nálunk.

Lehet erre nemet mondani? Van annál polgáribb magatartás, mint amikor a polgár felelősséget érez a közös ügyek iránt, sőt, tesz is értük?

Szóval Cegléd, Szolnok, Kecskemét, Zalaegerszeg, Keszthely, Tapolca, Mezőhegyes, Hévíz, Balatonfüred, Pécs, Várpalota, Újszilvás, Sopron, Hatvan és Bácsalmás polgárai, itt az alkalom, hogy mindenki élhessen a jogaival, hiszen a közügy az közügy. Elő az Elios-aktákkal!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.