Ki vagyunk rekesztve

/ 2012.08.22., szerda 16:52 /

"Reméljük, a Jóisten megsegít bennünket, hogy a demokrácia helyett nem kell kigondolnunk más típusú politikai rendszereket, amiket a gazdasági túlélés érdekében aztán be kell vezetni" - mondta Orbán Viktor a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ülésén.

S a beszéd megmozgatta Lendvai Ildikó fantáziáját. Az MSZP politikusa azt firtatta a kormányfőhöz címzett levelében, hogy mire gondolt, milyen intézményeket, jogokat változtatna meg ez az új rendszer, s milyen gazdasági körülmények között vezetné be. Amely kérdés nem is annyira értetlenségre, mint inkább türelmetlenségre utal. Hiszen míg Orbán még az új típusú jövő kigondolását is szeretné elkerülni, addig az MSZP sokat látott politikusa máris kész terveket kér számon.

Hajlunk is a kis magyar abszurdba. Amit aztán a Népszabadság beteljesít. A szocialistákhoz közel álló napilap még Lendvainál is messzebbre szalad a sehová sem vezető úton, amikor a miniszterelnök-helyettes válaszát minősítve azt írja, hogy "Navracsics titkolja, mire gondolt Orbán".

Meseszép. És persze mese is egyben. Mert valójában azt kellett volna írnia, hogy "Navracsics titkolja, hogy mit nem akar kigondolni Orbán". Ami persze nettó hülyeség, és mindjárt le is lepleződött volna a nagy játék. A nagyüzemi vízkapálás. Így meg bosszankodni lehet azon, hogy a fideszesek már megint kihagynak bennünket valamiből. Már megint ki vagyunk rekesztve saját életünkből. Már megint...

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.