valasz.hu/itthon/ennyit-fogsz-keresni-az-egyetem-elvegzese-utan-itt-a-13-felsooktatasi-rangsor-126474

http://valasz.hu/itthon/ennyit-fogsz-keresni-az-egyetem-elvegzese-utan-itt-a-13-felsooktatasi-rangsor-126474

Kiborult a focibili: ennyit keres egy magyar focista, és ennyit oszt vissza

/ 2018.05.22., kedd 09:00 /

Szokatlanul őszinte írás jelent meg a magyar futball állapotáról. Mert bár csak a diósgyőri focicsapatról van szó, nem túl nagy merészség azt feltételezni, hogy máshol is hasonlóan mennek a dolgok. Ráadásul nem akárki, hanem a DVTK tulajdonosa lebbentette fel a focifátylat, hogy egy pillanatra előkandikáljon a rút valóság.

Leisztinger Tamást a szurkolók keresték meg nyílt levélben, hogy szeretnének első kézből tájékozódni, vajon miért nem fut jól a klub szekere. A Diósgyőr ugyanis az első osztályú bajnokság kiesési zónájában tanyázik. És a tulaj kötélnek állt, ha szurkolóval ült le beszélgetni, ráadásul azzal a feltétellel, hogy nincs semmi feltétel, nyugodtan leírhatják, ami a találkozón elhangzik. Le is írták.

Tehát:

Leisztinger Tamás nem akarja eladni a klubot, mondjuk nincs is kinek, mivel a kormány közeli vállalkozók nem kapkodnak a csapat után, noha a tulajdonos nem bánná, ha megoszthatná az anyagi terheket. Mindez számokban: az elmúlt öt esztendőben Leisztinger Tamás – saját bevallása szerint – 1,8 milliárd forintot fektetett saját vagyonából a klubba, addig a miskolci önkormányzat 800 millió forinttal támogatta a diósgyőri labdarúgást, a miskolci támogatók pedig mindösszesen 90 millió forinttal. TAO-támogatásként az ARAGO-csoport 2,5 milliárd forint összegyűjtésében működött közre, míg az önkormányzat egyetlen forintot sem hozott ezen az ágon.

Az önkormányzattal egyébként se túl jó a kapcsolat, nem véletlen, hogy a klubot teljesen kizárták a stadionavató mérkőzés szervezéséből, és még azt is elutasították, hogy a DVTK öt perc megszólalási lehetőséget kapjon a megnyitón. A klub 11 ezres stadiont szeretett volna építeni, de a városnak nagyobb kellett, pedig semmi értelme, mivel nem lehet rendesen megtölteni nézőkkel.

A legdurvább rész viszont a focisták pénzéről szól. Ezt most szó szerint idemásolom:

„Nem vagyok naiv, sok mindent megéltem az üzleti életben” – folytatta Leisztinger Tamás. – „De amikor bekopognak hozzám a szakemberek és azzal traktálnak, hogy ezt és ezt a külföldi játékost most és azonnal le kell igazolni, mert ez a focista tuti, hogy fantasztikus teljesítménnyel rukkol elő, akkor már tudom, mi van a dolog mögött.” Leisztinger Tamás ezúttal azt kérte, hogy ne írjunk neveket és mesélt néhány történtet.

Megdöbbentő volt szembesülni azzal, hogy a tulajdonos pontosan látja és tudja, hogy becsapják. Ismeri a technikát, amikor egy játékos 10 ezer eurót keres papíron, de csak 2 ezret kap kézhez, a többit pedig visszaosztja az edzőnek, a menedzsernek, a sportigazgatónak. Nem álltam meg a kérdést: nem zavarja, hogy hülyének nézik? – „Ez van.” – felelte és széttárta a kezét. Vagyis valószínűleg, sosem fogjuk megtudni, hogy mi van. Annyi azonban a nyilvánosságra tartozhat, hogy milliós nettó béreket visznek haza a focisták, és különösen a magyar játékosok vannak jól megfizetve.

Minden további itt, az írás eredeti megjelenési helyén.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.