Kilóg a lóláb: ez a gond a kormány téli rezsicsökkentésével

/ 2018.03.08., csütörtök 15:00 /

1. Orbán Viktor szerdán bejelentette, hogy „téli rezsicsökkentés” címén minden háztartás 12 ezer forintot jóváírhat a fűtésszámláján.

2. A kormányfő szerint az ajándékpénzt az indokolja, hogy „az elmúlt hetekben rendkívüli hideget szenvedtünk el Magyarországon”.

3. Az idei tél leghidegebb, február 25. és 28. közti időszakának átlaghőmérséklete mínusz 7,6 fok volt, és többször megdőlt a hidegrekord; a hónap végén a Kékestetőn mínusz 18 fokot is mértek.

4. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a múlt heti hideghullám ellenére ez a tél enyhébb volt a szokásosnál. Az évszak középhőmérséklete több mint 1,5 Celsius-fokkal volt magasabb a sokéves átlagnál.

5. „A szokatlanul meleg tél megviseli szervezetünket, de kíméli pénztárcánkat. Ugyanis kevesebbet kell fűteni” – olvashattuk idén januárban a Sonline című hírportálon.

6. Egy éve a meteorológiai szolgálat a következő elemzést készítette: több mint három évtizede nem volt ilyen hideg január Magyarországon, sok helyen bő harmincéves hidegrekordok dőltek meg. A december országos átlagban 1,1 fokkal volt hidegebb a szokásosnál, s a középhőmérséklet csupán két napon emelkedett a sokévi átlag fölé. A januári mínusz 5,9 fokos átlaghőmérséklet csaknem öt fokkal maradt el a normáltól.

7. Tavaly nem tartottak országgyűlési választásokat Magyarországon, és nem volt „téli rezsicsökkentés”.

8. Idén tartanak, és van „téli rezsicsökkentés”.

9. Ajándék hátas jószág fogazatát ne nagyon vizsgálgasd.

10. De nem árt, ha tudod, miért is kaptad azt a derék négylábút.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.