Kínzó kérdés az Echo TV-ben: De ezt miért csinálják?

/ 2018.06.26., kedd 17:30 /

Az Echo TV Troll című produkciója nagyon fontos műsor. A média mindig is szeretett foglalkozni magával és egymással, de korábban ezt oda-vissza írt publicisztikákban és némi szurkálódásban intézték el az újságírók, mivel a közönség számára a céhes belháború leginkább érdektelen és unalmas. Nyilvánvaló tehát, hogy a műfajnak önálló műsorra volt szüksége – ez lett a Troll, amiből például a NER-en kívüli, de polgári, jobboldali újságírók minden héten megtudhatják, hogy éppen miért lettek árulók.

Legutóbb Lukácsi Katalin, Pápay György és Gulyás Balázs volt terítéken, legfrissebb bűnük, hogy Három a magyar címmel Youtube-csatornát indítottak.

És akkor ide most behoznék egy személyes kanyart.

Benne lenni a tévében, meglehetősen nehéz feladat - ezt nálam tényleg kevesen tudják jobban, mivel a mai napig izgulok egy-egy felvétel előtt, ráadásul sokszor rosszul veszem a levegőt, meg elszaladnak a gondolataim előre, így a legváratlanabb pillanatokban képes vagyok belekavarodni a mondandómba. Éppen ezért mélyen meghajolok a profik előtt, akik akár egyedül elvisznek a hátukon egy estét, de teljes megértéssel szemlélem a hozzám hasonló örök amatőrök próbálkozásait is.

A Troll múlt heti adásának Három a magyarról szóló eszmefuttatása viszont egyértelműen Tornóczky Anita-emlékdíjas.

Dobos Marianne, műsorvezető: Ez azért szomorú, mert nyilván, valamilyen, különféle eszközökkel próbálják felhívni magukra a figyelmet. Én értem, hogy azt akarják, hogy felhívják magukra a figyelmet, és mindenki ilyenkor róluk beszéljen. Csak nem megint arra hívják fel a figyelmet, amit mondanak, hanem ahogyan mondják, tehát a tartalom az megint mellémegy, és megint a retorikával vannak elfoglalva a népek. Teljesen mellélőnek ezzel. De ezt miért csinálják?

Ha nem emlékeznének Tornóczky Anitára - Medgyessy Péter nevelt lánya az m1 T-akták című műsorában tette fel a médiatörténeti kérdést:

- Mennyi idős volt a lányod, amikor bevonultál?
- Egynapos.
- És ezt így hogy?

Szóval itt van nekünk Dobos Marianne őszinte fájdalommal világba kiáltott kérdése:

De ezt miért csinálják?

Gyorsan meg is kérdeztem Gulyás Balázstól. Ezt válaszolta:

Mindhárman a konzervatív világból jövünk, ám csalódtunk a kormánypártokban, a polgári Magyarország "árvái" vagyunk.

Számomra például az Alaptörvény negyedik módosítása volt az a vörös vonal, amelyet 2013 márciusában átlépve "elvesztett" engem a Fidesz, holott korábban még a kulturális programjának filmes részét érintő stratégiaalkotásában is részt vettem.

Mindhárman úgy véljük, hogy a Fidesz eltávolodott a korábbi értékeitől, sőt tulajdonképpen már nem értékelvű politikai közösség, hanem csupán egyetlen célja maradt, a hatalom megtartása. Látszik az Echo TV-s műsorban is, hogy éppen azért, mert jobboldali, konzervatív értelmiségiként vagyunk kormánykritikusak mindhárman, a fideszes média nem tud mit kezdeni velünk, se lenyelni, se kiköpni nem tudnak.

A videóblogot azért indítottuk, mert a jobboldali, de nem fideszes nyilvánosság majdhogynem megszűnt, és mi kötelességünknek éreztük, hogy képviseljük ezt az oldalt, még akkor is, ha így low-budgetben, videószamizdat keretei között tudjuk megtenni ezt. A műsor elgondolása, hogy mivel mi mint állandó szereplők hárman vagyunk, és mivel, mint tudjuk három a magyar igazság és egy a ráadás, hívunk magunk mellé hetente más-más ráadásszereplőt. Fontosnak tartjuk, hogy elősegítsük a párbeszédet, ezért minden politikai oldalról hívjunk hétről-hétre vendéget, így szeretnénk baloldali és fideszes "ráadást" hívni. Az első adásban Lukács Csaba újságíró volt a vendégünk, míg a másodikban Fekete-Győr András lesz.

A Három a magyar első adása itt nézhető meg!

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.