Kósa Lajos megmagyarázta az 1300 milliárd forintot

/ 2018.03.13., kedd 13:02 /

Minden idők legnagyobb összegű politikai botránya robbant ki ma reggel. A Magyar Nemzet írta meg, hogy négymilliárd-háromszázötvenhárommillió euró (ezerháromszáz milliárd forint) felett rendelkezhetett Kósa Lajos egy, a lap birtokába került hiteles közjegyzői okirat szerint. A Tóth Ádám közjegyzői irodájában készült dokumentumból kiderül, a fideszes politikus – korábban frakcióvezető, jelenleg a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter – 2013. január 28-án kötött szerződést a megbízójával, amelynek részleteit közjegyzői okiratba is foglalták.

A lap által közölt dokumentum szerint a megbízó felruházta Kósa Lajost, hogy a gigantikus összegből magyar államkötvényeket vásároljon, és azokat a „megbízó nevén vezetett befektetési számlán elhelyezze”. A 2015. február 2-án kelt, többször módosított okiratban az áll: az értékpapír-vásárlást szakaszosan és folyamatosan kell „eszközölni”, és annak 2015. április 30-ig meg kell kezdődnie.

Elképesztő mennyiségű pénzről van szó, ezért volt furcsa, hogy meglehetősen sokat kellett várni a kormánypárti reakciókra. A PestiSrácok volt az első, amely megmozdult az ügyben – ők azt írták: a dokumentumok nem hitelesek, nincs rajtuk se pecsét, se aláírás, ráadásul egy közismert szélhámosnő készítette őket.

Viszonylag furcsa magyarázat volt, de nem furcsább, mint Kósa Lajos mentegetőzése, a miniszter ugyanis azt mondta, hogy tényleg volt valami szélhámoskodás, meg örökösnő, miszerint egy munkatársa ismerőse jelentkezett azzal, hogy egy Németországban élő hölgy rokona hihetetlen összeget örökölt, de ő soha nem vett állampapírokat, és a közjegyzői dokumentum is létezhet, de még nem látta a Magyar Nemzet cikkét.

Nehéz írásban összefoglalni, érdemes inkább megnézni:

Viszont a Magyar Nemzet nem hagyta levegőben lógni a kormánypárti „cáfolatot”, így leközölték a teljes közjegyzői dokumentumot, ahol már van aláírás és pecsét is annak rendje-módja szerint.

A teljes sztorit pedig holnap reggelre ígérik.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.