Lassul a népességfogyás

/ 2018.04.26., csütörtök 14:45 /

Az idei influenzajárvány nem volt olyan halálos, mint a tavalyi, de azért februárban közel ezer emberrel több halt meg, mint 2014 és 2016 hasonló időszakában. A népességfogyás mégis lassult, elsősorban annak köszönhetően, hogy tavaly ilyenkor olyan történt, ami tízévente ha előfordul: rengetegen haltak meg, vélhetően influenzában. Így idén januárban és februárban 15 százalékkal tudott csökkenni a halálozások aránya és két hónap alatt 4106-tal (!) a halottak száma. Hogy érzékeltessük a tavalyi események súlyát, idén januárban összesen 11 576 ember halt meg.

Viszont a születések száma is csökkent, 2017 első két hónapjában 1,1 százalékkal jöttek kevesebben a világra, mint 2016-ban. Összességében két hónap alatt 4866-tal lettünk kevesebben, kicsit lassabban fogyunk.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.