Lázár János kimondta: távozik a kormányból

/ 2018.04.20., péntek 11:50 /

Lázár János nem kíván kormányzati tisztséget vállalni Orbán Viktor következő kormányában. Erről ő maga beszélt a hódmezővásárhelyi Rádió 7-nek adott interjújában. Emlékeztetett, 2014-ben Orbán négy évre kérte fel a Miniszterelnökség vezetésére: „Ezt a munkát elvégeztem, kerek egésznek tekintem.” Saját minisztériumáról azt mondta, büszke arra, hogy létrehozta ott „a legerősebb csapatot, a legkiválóbb tisztviselők itt dolgoznak”. 

„A kormányon kívül is van élet, Budapesten kívül is van élet. A választóimmal való együttműködést szeretném erősíteni, a választókat szeretném meghallgatni – folytatta Lázár, aki tervezi, hogy a választókerületébe, Hódmezővásárhelyre vonul vissza a következő négy évben. – Nem azért, mert az országgal kapcsolatban ne lenne, tudásom, elképzelésem, ambícióim, de sokat kell még tanulnom a választóktól, hogy mi a magyar valóság.” Azt is megjegyezte: még sok ideje van tanulni, hiszen 10 év múlva 53, 20 év múlva 63 éves lesz. 

Orbán Viktor pénteki Kossuth Rádió-interjújában beszélt arról, hogy más kormányszerkezet lesz, jelentős részben új emberekkel fut neki ez a kormány: „A minisztériumok számában nem lesz változás, de a Miniszterelnökség a jövőben egy új struktúrában, új vezetéssel működne.” 

Lázár szerint a kormányfő személyes joga meghatározni a kormányzati struktúrát és hozzá kiválogatni a személyeket. Kettejük hétfőre tervezett találkozójáról azt mondta: „(A megbeszélésen) a miniszterelnök mond valamit, és a meghívott is hozzáteszi a magáét. Ilyenkor kettőn áll a vásár.” A kérdésre, hogy elfogadna-e más pozíciót, Lázár azt válaszolta, hogy ez „nem így működik, ez nem piac”, de arról nem beszélt, ki lehet az utódja. Mindössze annyit üzent neki: „Én 112 kormányinfót tartottam, hajrá!”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.