Le a kuruzslókkal! Jogerős ítélet a kertévék korábbi „professzora” ellen

/ 2018.02.20., kedd 14:40 /

Az emberi hiszékenységgel kufárkodásnál már csak az a visszataszítóbb, amikor valaki beteg emberek kétségbeeséséből akar meggazdagodni. Lényegében erről szólt az az ügy, amiben ma hirdettek a Győri Törvényszéken.

Dávid Tamás „professzort” a bíróság jogerősen 1 év 6 hónap, három évre felfüggesztett börtönre ítélték, amiért jogosulatlanul végzett beavatkozásokat rákos betegeknél. Az önmagát mindenféle címmel felruházó kuruzsló onkológus arról győzte meg szerencsétlen daganatos betegeket, hogy ő majd C-vitamin kúrákkal meggyógyítja őket, és pácienseit lebeszélte az orvosi terápiákról.

Dávid Tamás

Dávid Tamás

A magyar média szégyenére a mindössze állatorvosi végzettséggel rendelkező férfinak sokáig teret adott az Echo Tv, a Fix Tv és az RTL Klub is: éveken keresztül látható volt a képernyőkön jellegzetes, fényre sötétedő (s éppen ezért a tévézésre teljesen alkalmatlan) szemüvegében, a magyar televíziózás Jaruzelski tábornokba oltott Gyurcsok Józsefeként.

A Dávid Tamáshoz köthető cégeket már 2011-ben (!) 35 millió forintra bírságolta a Gazdasági Versenyhivatal, amiért teakeverékeiről megalapozatlanul állította, hogy alkalmasak a rák gyógyítására. Ennek ellenére vidáman folytathatta az emberi egészségre végtelenül veszélyes tevékenységét.

Dávid a mostani ítélethirdetésen egészségi állapotára hivatkozva nem jelent meg.

Őszintén kívánjuk neki, hogy baját valódi orvos kezelje.

 

Frissítés: Korábbi cikkünkben és a mostani Rosta-bejegyzésben is tévesen írtuk, hogy Dávid Tamás valaha az ATV-ben szerepelt volna. A hibáért elnézést kérünk. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.