Már biztos, hogy két héttel a választás előtt is lesz tüntetés

/ 2018.03.12., hétfő 13:00 /

A Független Egészségügyi Szakszervezet március 24-én szombatra hirdette meg budapesti demonstrációját.

A magyarok életkilátásai még mindig elmaradnak más uniós országokétól, túl sokat várunk a vizsgálatokra, műtétekre. Ennek oka nagyrészt az, nővérek, orvosok és az intézményeket fenntartó szakemberek elvándorlása, szakma elhagyása főként a magasabb jövedelmek érdekében – fogalmaz felhívásában a szakszervezet.

Mint írják: „Mi, akik az egészségügyben, vagy a szociális területen dolgozunk, egyre nagyobb tehernek vagyunk kitéve, mert egyre kevesebben vagyunk, miközben egyre több a gyógyulásra váró beteg. A jövedelmünk, bár valamennyit javult, de még mindig hátul kullog a sorban. Egy ápolónő, mentődolgozó, szociális gondozó, de akár egy fiatal orvos bére a 40%-át sem éri el nyugati béreknek, nem is beszélve a háttérben a kezünk alá dolgozókról. Az ország teljesítménye többet engedne ennél.”

A szakszervezet szerint nem állt meg az ápolók, orvosok elvándorlása, hiszen a béremelések ellenére az ágazatban dolgozók közel fele még mindig kevesebb, mint 150.000 Ft fizetést kap a bankszámlájára. „A betegágy mellett dolgozók többsége rendszeresen havonta több mint 250 órát dolgozik, hogy meg tudjon élni, vagy, hogy pótolja azokat, akik elmentek. Azt szeretnénk, hogy az egészségügyi és a szociális területen dolgozók a törvényes munkaidő alatt elért keresetből tudjanak tisztes szinten megélni.” – írják.

A teljes felhívás itt olvasható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.