valasz.hu/itthon/megsem-tiltottak-ki-a-belvarosbol-a-segwayeket-ez-tortent-valojaban-129222

http://valasz.hu/itthon/megsem-tiltottak-ki-a-belvarosbol-a-segwayeket-ez-tortent-valojaban-129222

Még nem szakad a Jobbik

/ 2018.05.22., kedd 12:50 /
Még nem szakad a Jobbik

Toroczkai László mozgalmat indít – egyelőre a Jobbikon belül. A párt Villányi úti irodája előtt tartott sajtótájékoztatóján Ásotthalom polgármestere azt mondta: pénteken hét jobbikos polgármester és számos jobbikos középvezető vett részt azon gyűlésen, amelyen döntöttek arról, hogy Mi magunk néven a Jobbikon belüli platform létrehozását indítványozzák.

Toroczkai korábban szoros versenyben maradt alul a párt elnöki posztjáért vívott küzdelemben, most jelezte: a párt elnöksége dönthet a platform jövőjéről, hiszen a Jobbik mostani alapszabályában nincs platformra vonatkozó szabály, de nem is tiltja semmi annak létrehozását. Kérdésre válaszolva úgy vélte: ha az elnökség elutasító a platformmal szemben, az akár pártszakadáshoz is vezethet. 

A platform június 23-án Ásotthalmon "zászlóbontó gyűlést" tart, ahová több száz, több ezer embert várnak. A cél Toroczkai megfogalmazása szerint, hogy a Jobbik foglyul ejtett lelkét visszaadják a Jobbiknak és a jobbikosoknak. Bíznak benne, hogy még korrigálható az elmúlt időszak politikai iránya.

A platform abszolút demokratikusan fog működni, de még kérdés, hogy egyáltalán platform marad-e, így lehetséges, hogy a zászlóbontáskor mégis kiválnak a Jobbikból. A mozgalom döntéseit demokratikusan hozzák majd, Toroczkai azt mondta: nem pr menedzserek irányítják majd a döntéshozatalt. Azt is mondta, hogy nem oligarchákkal akarnak tárgyalni a Jobbik jövőjéről.

Toroczkai egy kicsit beszélt a cigány-magyar együttélés problémáiról is, amivel szerinte senki sem foglalkozik, de a Mi magunk fog.

Bár a Jobbik tehát egyelőre egyben van, de meglepő fejlemény lenne, ha az ásotthalmi folyamat végén nem egy új, radikális párt szökkenne szárba. Amely új pártnak amúgy nem lesz könnyű feladata a szélsőjobbot szinte teljes mértékben elfoglaló Fidesszel szemben.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.