Megsemmisítő csapást mért a genderre a sztárpszichológus

/ 2018.03.11., vasárnap 13:00 /
Megsemmisítő csapást mért a genderre a sztárpszichológus

Miközben a transzneműség témája idén már Oscar-díjat is ért, egy könyv rengeti meg a liberális világot. Jordan Peterson kanadai pszichológus harca a genderrel, és a klasszikus férfi-női szerepek tudományos dicsérete a csütörtöki heti Válaszban.

„Aki tudni szeretné, hogyan kell élni, semmi szín alatt ne olvassa el ezt a könyvet. Annak viszont, akit érdekel, hogy milyen, egyre fokozódó támadás fenyegeti a liberális értékeket, félelemmel és reszketéssel érdemes tanulmányoznia” – írja a Financial Times Jordan Peterson 12 szabály az élethez: a káosz ellenszere című bestsellerkötetéről.

Az eladáson nagyot lendített a szerző interjúja az angol Channel 4 tévéadón. Miután ugyanis a politikai korrektségről, a genderről szóló beszélgetésben a műsorvezetőnő a feminizmus alaptételeivel igyekezett falhoz szorítani Petersont, a férfi a vita egy pontján válaszával úgy összezavarta kérdezőjét, hogy az másodpercekig csak hebegett, majd el kellett ismernie: „Most megfogott!”.

A közjáték tökéletes esszenciája annak az ideógiai vitának, amely napjainkban meghatározza a nyugati közgondolkodást. Pedig Peterson életvezetési tanácsokat tartalmazó könyve nem tartalmaz kinyilatkoztatáserejű meglátásokat; mondandója voltaképpen a kereszténység alapértékein nyugvó emberkép, család és társadalom dicséretét hirdeti. Persze a normalitás ünneplése a mai, sok tekintetben magából kifordult világban már önmagában forradalmi tett.

 

 

 

 

És hogy még micsoda, kiderül a Heti Válasz március 8-i lapszámából, mely a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.