valasz.hu/itthon/humboldt-dijas-kvantumfizikus-alapkutatas-nelkul-nincs-fejlodes-129197

http://valasz.hu/itthon/humboldt-dijas-kvantumfizikus-alapkutatas-nelkul-nincs-fejlodes-129197

Mennyire üthetik meg a Fideszt a Semjén- és Kósa-ügyek?

/ 2018.03.25., vasárnap 14:00 /
Mennyire üthetik meg a Fideszt a Semjén- és Kósa-ügyek?

A Fidesz-politikusok ügyeivel kapcsolatos válaszok hiánya miatt elégedetlen híveket akarta lecsendesíteni, vagy revánsot jelentett be Orbán Viktor? Ez a kérdés, amióta a kormányfő március 15-én „erkölcsi, politikai és jogi elégtételről” beszélt. Válaszok a csütörtöki Heti Válaszban.

Ha egy négy évvel ezelőtti látogatás után Szerb Antal Marslakója ismét közénk csöppenne, nehezen tudnánk neki elmagyarázni a 2014-es és a 2018-as választási kampány közti különbséget. Akárcsak akkor, a felmérések szerint most is utcahosszal a legnépszerűbb Orbán Viktor és a Fidesz.

Négy éve azonban kormánypárt a centrális erőtér központi szereplőjeként még magabiztosan mutathatott rá a korrupciós koloncokat cipelő baloldalra és a megbízhatatlan Jobbikra. Most a helyzet részben megfordult. Egymás után jelennek meg a kormánypárti politikusok számára kellemetlen, papíralapú bizonyítékokon nyugvó sztorik. Ráadásul a centrális erőtér sem a régi: az átszavazási hajlandóság növekedésével akkor is lesznek a legtöbb ellenzéki által támogatott ellenzéki jelöltek, ha a pártok nem állapodnak meg.

Vajon „mire gondolt a költő”, azaz Orbán Viktor miniszterelnök március 15-én, amikor a vádakkal kapcsolatban „erkölcsi, politikai és jogi elégtételről” beszélt? Miért nem tetszett mindez az egykori Fidesz-alelnök Pokorni Zoltánnak? És Áder János államfő szerint miért mindig a kormánypárté a nagyobb felelősség a közbeszéd eldurvulásáért?

 

 

 

 

Részletes háttér a március 22-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.