Minority SafePack: még van fél nap

/ 2018.04.03., kedd 11:05 / Hírforrás: MTI
Minority SafePack: még van fél nap

Ma éjfélkor lezárul a Minority SafePack nemzeti kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezés aláírásgyűjtése. Az összegyűlt aláírások száma megközelíti az 1,2 milliót. Az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) hétfő esti közleményében arra buzdít, hogy még ha sikerült is átlépni az EU által megkövetelt egymilliós küszöböt, az utolsó órákban se álljon le az aláírások gyűjtése.

Az európai őshonos nemzeti kisebbségek ernyőszervezete megállapította: több mint 1 millió ember erősítette meg aláírásával, hogy „igazságosabb és egyenlőbb Európát akar” az őshonos közösségek számára. „Annak érdekében, hogy minden kellemetlen meglepetést elkerüljünk, kitűztük célunkul az 1.200.000 aláírást. Nem akarjuk a szerencsére bízni! Ha mindannyian hozzájárulunk, tudjuk, hogy sikerülni fog!” – áll a felhívásban. A szervezet arra buzdított, hogy aki még nem tette meg, a Jogaink.eu honlapon írja alá a kezdeményezést, és biztassa erre családtagjait, barátait.

A Minority-safepack.eu honlapon közölt adatok szerint kedd délelőtt több mint 1.192.000-nél tartott az aláírásgyűjtés. A rendszerbe 746.762 online aláírás és 445.403 papíron gyűjtött aláírást vezettek be. A honlapon közölt adatok szerint Magyarországon gyűlt össze a legtöbb aláírás: itt több mint 565 ezren mogatták a kezdeményezést. A támogatók rangsorában Románia, Szlovákia, Spanyolország és Bulgária következik, rajtuk kívül még Horvátországban, Dániában, Lettországban, Litvániában és Szlovéniában sikerült még meghaladni az EU által megszabott országos küszöböt.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.