Nincs kegyelem: újabb párt az ellenzéki térfélen!

/ 2018.02.06., kedd 16:12 /

A fülledt asszonyregényeket író egykori miniszter Idősügyi Minisztérium felállításával támad.

Az ellenzéket még az ág is húzza: nemrég Lévai Katalin, a Medgyessy-kormány esélyegyenlőségi-minisztere, majd európai parlamenti képviselő, aktivista jelentette be, hogy tavaly megalapított Lendülettel Magyarországért pártja színeiben rajthoz áll Zuglóban.

A demokratikus oldal persze rögtön gyanakodni kezdett, mondván, csak a Fidesznek állhat érdekében a kevés nyerhetőnek tartott körzetek egyikében elindítani a közepesen ismert politikus-alkotót.

„Nem tudhatod, mit érez egy nő, amikor rájön, hogy senki nem szereti igazán, és csak akkor él, amikor becsukja a szemét és álmodik. Az álmok még mindig biztosan állnak” – mondja a regény hősnője, aki kettős életet él. Egy „valódi” életet a férjével, és egy másikat, amelyet Mirkóval, gyerekkori szerelmével álmodott meg magának. (Varázskert)

Lévai persze cáfol, pártja Facebook-oldalán a Lendülettel Magyarországért stábja heves verbális csatát vív az árulást orrintó szocialista nyugdíjasokkal. Az egykori miniszter azonban nem ijed meg némi ellenszéltől, sőt újabb csapatokat toboroz. Ma öt jelöltet mutatott be: megnyerte magának például Móricz Esztert, akit az MSZP tavaly zárt ki soraiból, de most ő is ringbe szállna egykori elvbarátai ellen. Persze semmi pánik, Lévai Katalin állítása szerint nem rajta fog múlni a jóillatú européerek csodálatos forradalma. Megígérte, egy hónap múlva megmérik jelöltjeik népszerűségét, s ha nem ők a legesélyesebbek az adott körzetben, visszalépnek.

 „Akkor jó, ha ketten vagyunk, mert ketten tudjuk szeretni egymást. Egyedül nehezebb, rejtett, elszigetelt érzelemben. A magányos szerelem olyan, mint a zuhanás, mely sosem ér földet.” Lévai Katalin legújabb regényének hősnője így elmélkedik beteljesületlen szerelméről, amely lelki egyensúlyának végzetes megbomlásával fenyegeti. Ám érzelmei elfogadhatatlanok a kisvárosi közegben, ahol él, hiszen egy saját neméhez vonzódó fiatal nőről van szó. Mi lesz ennek a vége?
(A szerelemfüggő)

Lévai Katalin pártjának profilja még kissé kontúrtalan, honlapján egyelőre még az elnökséget sem lehet megismerni. A többi a nem éppen forradalmi nyugdíjas-cirógatás, amivel már sokan próbálkoztak a magyar politikában, de egyelőre senkinek nem jött össze.

Nehéz elképzelni, hogy tömegek tódulnak majd azon zászló alá, amelyre gondos kezek az Idősügyi Minisztérium felállításáról szóló követelést hímezték. Pedig Lévainak eddig ez az egyik legerősebb üzenete, ha eltekintünk a honlapot illusztráló fotóktól.

Kedvencem az, amelyiken egy szépkorú hölgy pajkos mosollyal húzza maga után férfi partnerét  – őszintén remélem, hogy csak egy Lévai-könyvbemutató előtti évődést, és nem valami malacabb dolgot örökített meg az ismeretlen művész.

 „Nem hordozhatod magadban a múltadat ártatlanul, miközben minden erőddel megpróbálsz a jelenben élni." Meglepő módon a főhősnő, Laura ezt a tanulságot attól a férfitól hallja, akivel hosszú távon nem tud együtt maradni, éppen a múlt titkai miatt.  
(Karácsonyi égbolt, Egy titkos szerelem története)

A kurzivált szövegeket Lévai Katalin regényeinek internetes ajánlóiból emeltem át.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.