Őket küldi harcba a Fidesz az ellenzéki pártvezérek ellen

/ 2018.01.17., szerda 14:01 /

Az egyéni választókerületben is induló pártelnökök – ismertségük okán – elvileg esélyes kihívói lehetnek a helyi fideszes jelölteknek. De kiket küldenek harcba a kormányerők Vona Gábor, Szél Bernadett, Juhász Péter és Molnár Gyula ellen? Az MSZP főalakját például egy nagy visszatérő szeretné legyőzni.

 

 

Heves 2., Gyöngyös:
Vona Gábor (Jobbik) kontra Horváth László

Négy éve ugyanezt a párharcot az országosan ismeretlen Horváth László nyerte 36,97 százalékos eredménnyel – szemben Vona Gábor 35,78 százalékával. Nagy kérdés, hogy a Jobbik úgynevezett néppártosodása hatására a baloldali szimpatizánsok beállnak-e a pártelnök mögé – vagy Vona egykori radikális hívei döntenek úgy, hogy most inkább a Fidesznek ikszelnek. 

 

 

Pest 2., Budakeszi:
Szél Bernadett (LMP) kontra Csenger-Zalán Zsolt

Négy éve is ugyanebben a körzetben indult mindkét jelölt. A fideszes magabiztosan, 46,54 százalékkal hozta a kerületet, a nagypolitikában akkor még alig-alig jegyzett Szél Bernadett pedig szűk 11 százalékot kapott – ez az LMP országos átlagának duplája volt. Ha a voksolás előtt néhány ellenzéki jelölttárs visszalép Szél javára (például a DK-színekben induló, de az MSZP által is támogatott választási szakértő, Tóth Zoltán), az LMP-s politikus okozhat meglepetést – pláne, hogy a körzethez tartozó Budaörs önkormányzati választásain a Fidesz rendre „alulteljesít”. 

 

 

Budapest 1., I. és V. kerület:
Juhász Péter (Együtt) kontra Hollik István

Négy éve Rogán Antal 45,29 százalékos eredménnyel nyert a budai Várnegyedet és a pesti Belvárost „összefogó” körzetben. A baloldali pártszövetség által akkor futtatott Kerék-Bárczy Szabolcs és az LMP-s Schiffer András mára kiszállt a politikából – így most Juhász Péter a legismertebb ellenzéki induló. Elvileg itt áll rajthoz a Momentum Fekete-Győr Andrása, de ő alighanem visszalép majd az Együtt-elnök javára.

 

 

Budapest 18., XI. és XXII. kerület:
Molnár Gyula (MSZP) kontra Németh Zsolt

Négy éve egyik jelölt sem indult itt – Németh Zsolt országos listáról jutott be a parlamentbe, Molnár Gyula pedig sehogy sem. 2014-ben az összbaloldali Somfai Ágnes csak szűk 5 százalékponttal maradt le a fideszes győztes, a 41,64 százalékra érdemesült Szabolcs Attila mögött. Mivel a választókerület Budafok-Nagytétény mellett a XI. kerület panelövezeteit is magában foglalja, az egykor újbudai polgármesterként funkcionáló, a lakótelepeken valaha népszerű Molnár nem eleve esélytelen. Németh Zsolt viszont ősfideszes, a kormánypárt egyik legismertebb politikusa – egyben nagy visszatérő, hiszen 2006 óta nem indult egyéni választókerületben.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.