valasz.hu/itthon/nem-nyilvanos-nem-tudni-kolompar-hogy-es-mikor-jutott-hozza-30233

http://valasz.hu/itthon/nem-nyilvanos-nem-tudni-kolompar-hogy-es-mikor-jutott-hozza-30233

Simicskátlanítás után sesztáktalanítás – mi történik itt?

/ 2018.06.03., vasárnap 13:00 /
Simicskátlanítás után sesztáktalanítás – mi történik itt?

Orbán Viktor átnyúlt Seszták Miklóson, és a Miniszterelnöki Kormányiroda alá húzta be a nemzeti vagyon felügyeletét. Miért nem jár hála az állami szektor „Simicska-mentesítését” végrehajtó KDNP-s politikusnak? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

„A miniszter lépjen félre!” – szólította fel 2014 júliusában a Magyar Nemzet a fejlesztési tárca új gazdáját, miután kiderült, hogy Seszták Miklós offshore-hátterű cégeknek is ügyvédkedett. Védekezésképpen Seszták és a kormány megfogalmazta a korrupciós vádak hatástalanítására szánt – azóta visszatérően alkalmazott – tételmondatot, mely szerint „a támadások kétségbeesett emberek reménytelen próbálkozásai”.

Ez volt az a pillanat, amikor a közvélemény bizonyítva láthatta, hogy a 2014-es választások után megszűnt a „kémia” a Fidesz gazdasági hátországát felépítő laptulajdonos, Simicska Lajos és – a kisvárdai politikust országos tényezővé emelő – Orbán Viktor között. Csakhamar az is világossá vált, hogy a közvagyon és stratégiai vállalatok gazdájaként Seszták fogja eltávolítani Simicska szakértőit, lekötelezettjeit az állami kulcspozíciókból. A Magyar Nemzet-cikket jegyző szerző néhány hónap múlva megértette az idők szavát, felhagyott a „reménytelen próbálkozásokkal”, inkább távozott a laptól. Közben Seszták is teljesítette küldetését: az állami cégeknél lojális emberekre cserélte a Simicska–Orbán-háború „kétségbeesettjeit”.    

De miért vált most kegyvesztetté Seszták Miklós? Miért húzta be Orbán Viktor közvetlenül a Miniszterelnöki Kormányiroda alá a nemzeti vagyon felügyeletét?

 

 

 

 

Részletes háttér a május 31-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.