SZDSZ újratöltve: Kóka János köre betette a lábát az egészségügyi piacra

/ 2018.05.01., kedd 17:00 /
SZDSZ újratöltve: Kóka János köre betette a lábát az egészségügyi piacra

Amit nem tudtak elérni kormányon, most megcsinálják ellenzékben. A volt mentőigazgató és az egykori SZDSZ-es miniszter üzlettársainak mozgása a robbanásszerűen növekvő egészségügyi magánpiacon – részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

A friss Heti Válasz a 2006-ban meghirdetett, majd elhalt egészségügyi reform szereplőin kívül a Miniszterelnökség leköszönt államtitkárának cégén keresztül mutatja be, milyen komoly változások történnek az egészségügyben.A piaci keresletet az teremti meg, hogy a Nemzeti Egészségbiztosító Alapkezelő adatai szerint a gyógyításra költött összeg (hivatalos nevén a gyógyító-megelőző kassza) reálértékben még 2015-ben sem érte el a 2003–2005-ös szintet. Az egészségügy erre várólistákkal, a rendelőkben pedig az előjegyzési idők megnyújtásával reagált, vagyis lényegében a magánegészségügyre tolta át a betegek fizetőképes részét.

De hogyan kerül a magyar piacra a kozmetikai termékekről ismert svéd Oriflame egészségügyi befektetése, annak magyarországi és európai vezetője? Ki vette meg a volt mentőigazgató cégét? Kinek adta el a volt államtitkár saját egészségügyi hálózatát? És miért vásárol be Kóka János egykori SZDSZ-es miniszter állandó üzleti partnere?

 

 

 

 

Részletes háttér az április 26-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon  is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.