valasz.hu/itthon/megsem-tiltottak-ki-a-belvarosbol-a-segwayeket-ez-tortent-valojaban-129222

http://valasz.hu/itthon/megsem-tiltottak-ki-a-belvarosbol-a-segwayeket-ez-tortent-valojaban-129222

Szijjártó Péter őszinte pillanata: „megkínoztak az Európai Parlamentben”

/ 2017.12.11., hétfő 10:30 /

Múlt héten Bécsben rendezték az EBESZ külügyminisztereinek kétnapos ülését. Az eseményen ott volt Szijjártó Péter is, aki a múlt csütörtöki európai parlamenti meghallgatása után néhány órával már arról beszélt az osztrák fővárosban, hogy „erősíteni kell a keresztény közösségek védelmét szerte a világon, mert sokfelé egyre nehezebb a helyzetük”.

A külügyi csúcson megannyi kétoldalú találkozót is bonyolítottak. Szijjártó találkozott például Kurt Volkerrel, az Egyesült Államok Ukrajnáért felelős különmegbízottjával, illetve ukrán kollégájával, Pavlo Klimkinnel. Mint azt az MTI híradásából tudjuk, mindkettejükkel közölte a magyar kormány feltételeit az ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatban. Arról azonban sem a miniszter, sem a távirati iroda nem számolt be – nem úgy az orosz külügy –, hogy a magyar külügyminiszter zárt ajtók mögött találkozott Szergej Lavrovval is.

Az itthon ismét diszkréten kezelt újabb magyar–orosz találkozón „Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor augusztusi megállapodásai alapján gazdasági és energetikai kérdésekről” és az ukrán kormány kisebbségpolitikájáról beszéltek. Az orosz külügy Instagram-csatornája egy rövid videót is közöl a megbeszélés kezdetéről: ezen a kézfogáskor Szijjártó előbb megköszöni Lavrovnak, hogy találkozott vele, majd miután helyet foglalnak, kedélyesen ezt közli vele: „Ma reggel megkínoztak az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel-és Igazságügyi Bizottságában. A magyarországi emberi jogi helyzetről és a jogállamiságról kérdeztek – csak, hogy tudja, kivel ül most szemben.”

Lavrovval együtt mi is inkább nevetünk, mint sírunk ezen.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.