Szita Károly ügynökügye: így reagált a Fidesz

/ 2018.03.19., hétfő 10:30 /

Két ügy keretezte be a hétvégét: az egyik az őrült havazás, a másik Szita Károly ügynökaktája. Mivel a tavaszköszöntő tél sokkalta többek életét befolyásolta, összefoglalnám, hol tart a másik történet.

Tehát szombaton jelent meg a Magyar Nemzetben a Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármesterének múltját bemutató cikk. Ami egyébként olyan szempontból nem volt újdonság, hogy Szita Károly feltételezett ügynökmúltja egyszer már megjárta a magyar sajtót – akkor az lett a vége, hogy a kaposvári polgármester perrel fenyegetőzött, de ez a per a mai napig várat magára.

Ami viszont újdonság a korábbi cikkekhez képest, hogy a Magyar Nemzet több részletet is közöl a lap szerint Szita Károlytól származó jelentésekből. Például, hogy a Fidesz politikusa olyannyira lelkes ügynök volt, hogy még az NSZK-ból a húga esküvőjére hazalátogató rokonairól is jelentést írt.

További finomságok a Kádár-rendszer szorgos, szürke, ügynöki hétköznapjaiból az eredeti cikkben, itt.

Az állítások természetesen nem maradhattak reakciók nélkül. Szita Károly elég egyszerűen elintézte az ügyet a Facebookon:

De nem bonyolították túl a Fidesz képviselői sem: Zsigó Róbert sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy „az ügy egy sértődött ember, Simicska Lajos reménytelen próbálkozása arra, hogy lejárassa Szita Károlyt a kampányban. Aztán már csak az ezerszer lerágott csontot ismételgette.

Még Szájer József mondta el a Hír TV-nek a szokásosat, hogy bár nem ismeri az ügyet (vicc), de Szita lejáratása a migrációval van összefüggésben (vicc kettő).

Azóta csönd, és ez valószínűleg így fog maradni, hiszen ha Szita Károly egykor nem perelt, most sem fog.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.