valasz.hu/itthon/megsem-tiltottak-ki-a-belvarosbol-a-segwayeket-ez-tortent-valojaban-129222

http://valasz.hu/itthon/megsem-tiltottak-ki-a-belvarosbol-a-segwayeket-ez-tortent-valojaban-129222

Tabudöntők Magyarországon

/ 2018.05.23., szerda 16:28 /

A„Kell-e nekünk Milo Yiannopoulos?” kérdés kevesek fantáziáját mozgatja meg Magyarországon.

Az amerikai médiaszemélyiség – saját interpretációja szerint veszélyes köcsög (dangerous faggot) – híre korábban csak szűk csatornán érte el a hazai nyilvánosságot. Pedig odaát, a tengerentúlon popsztároknak kijáró figyelem övezi glaszékesztyű nélküli kritikáit, amelyek a feminizmust, az iszlámot, a genderelméletet veszik célba. Meg is kapta már érte a balosok összes bélyegét, úgy is, mint fasiszta, náci, homofób, csakhogy – a máskor oly sikeres – stemplizés kevéssé fog a zsidó gyökerű, kinyilvánítottan homoszexuális, kifejezetten fekete férfiak iránt vonzódó figurán. Az Angliában született, Amerikában élő Milo nem is tétlenkedik, és cséphadaróval ütlegeli a politikai korrektség építményét. Amitől imádói és gyűlölői értelemszerűen egyre csak szaporodtak, mivel a mediatizált világban a gyűlölhető és az imádható karakterek az igazán vonzók.

Hogy ez a rendkívül megosztó személyiség magyarországi meghívót kapott, üdvözlendő tett. Miért is ne tapasztalhatnánk meg a személyes találkozás nyomán, hogy a világtrendeket elindító Egyesült Államokban mi (vagy ki) és miért is hódít a politikai termékek piacán? Az a kérdés azonban nem kerülhető meg, hogy egy trollt, egy szellemi szétverőembert eredetileg miért állami rendezvényen akartak pulpitusra állítani, holott ez egyetlen államnak sem áll jól.

A felvetés azonban elmaradt. Helyette balliberális oldalról dőltek a szabados szájú, Yiannopoulost és meghívóit érvényteleníteni akaró történetek. A kormányoldali sajtó meg – az ellenségem ellensége a barátom mondás jegyében – elhallgatta vagy egyenesen védelmébe vette a „Milo-életmű” vállalhatatlan epizódjait. Éppúgy, ahogy azt az ellenfélben kizárólag a gonoszt látó és láttató mindennapi rutin megkívánja.

A már-már kötelező sémáktól egyedül Gulyás Gergely, a Fidesz akkori frakcióvezetője szakadt el, aki bár elutasította a balos hisztit, nyilvánvalóvá tette, hogy a veszélyes köcsögnek nincs helye egy kormányzati rendezvényen. És láss csodát, Milo – a választások utánra elnapolt – budapesti előadását leválasztották arról a nagyszabású konferenciáról, amely Európa jövőjét taglalja, és amely kormányzati tényezőket is felvonultat.

A történetnek ez a része inkább szól itt élő önmagunkról, mintsem az Amerikából átránduló Milóról. Mert ebben a cseppben látszik a magyar tenger, hogy a liberális, politikailag korrekt világot uraló egyszólamúság immár az ellene küzdő kormányzati körökben is előírássá vált. Ami azért baj, mert ha a magukba záródó rendszereket magukba záródó rendszerekkel váltjuk fel, akkor épp a legfontosabbal, a szabadsághiány problémájával nem kezdünk semmit.

Márpedig szabadság nélkül nincs kreativitás és nincs megújulás sem. És ezt akkor is el kell mondani, ha Magyarország ma az egyik központja az új típusú gondolkodásnak. Nem véletlen, hogy Budapest kormányzati támogatású konferenciáin amerikai és angol politikai gondolkodók, nagyágyúk adják egymásnak a kilincset. Hogy csak Steve Bannont, Peter Thielt vagy Douglas Murrayt említsük, akik Milóval egyetemben május végén, június elején látogatnak el hozzánk.

Magyarország rákerült a világpolitika térképére. Amely fejleményben Orbán Viktornak elévülhetetlen érdemei vannak. Elvégre a bolygó egészét foglalkoztató migráció kérdésében a német kancellárral szemben pólusképző szerepbe küzdötte fel magát. A vendégek nemcsak tisztes előadói díjért jönnek Budapestre, hanem azért is, mert tudják, hogy üzenetükkel hazai pályára érkeznek.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.