Trump új nagykövete főnyeremény az Orbán-kormánynak – vagy mégsem?

/ 2018.05.27., vasárnap 16:00 /
Trump új nagykövete főnyeremény az Orbán-kormánynak – vagy mégsem?

Politikai kinevezettként érkezhet Budapestre az új amerikai nagykövet, David Cornstein – derül ki a csütörtöki Heti Válaszból. Az ékszermágnás többek szerint főnyeremény az Orbán-kormánynak. Ebbe azért nagyon senki ne élje bele magát.

Fiát az Orbán-kormánnyal szívélyes viszonyt ápoló Arthur Schneier rabbi eskette; egyik szövetségese George Pataki, New York állam volt jobboldali kormányzója; élénk kapcsolatot ápolt a haláláig a Fidesznek is dolgozó Arthur Finkelstein kampánytanácsadóval; pénzzel támogatta a magyar kormánypárt által nemrég leszerződtetett lobbistát, Connie Macket.

Fentiekből arra következtethetnénk, hogy David Cornstein személyében olyan amerikai nagykövet érkezik hamarosan Budapestre, aki minden korábbinál barátságosabb viszonyt fog ápolni a jobboldali magyar kabinettel. Vagy mégsem? „Arra fogom buzdítani a magyar kormányzat minden rendű és rangú tagját, hogy érvényesítsék az amerikai érdekeket, illetve mozdítsák elő az amerikai és demokratikus értékek megvalósulását. A szólás, a sajtó és a vallás szabadságának kérdésében nem ismerünk kompromisszumot” – mondta például a szenátus külügyi bizottsága előtt tartott meghallgatásán. Emellett arra fogja inteni az Orbán-kormányt, hogy ne barátkozzon túlságosan Moszkvával, illetve hagyja békén a CEU-t.

 

 

 

 A leendő diplomata portréja és az amerikai-magyar kapcsolatok állása a május 24-i Heti Válaszban, mely elektronikus formában a Digitalstandon kapható. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.