Túl erős a Fidesz? Kerényi Imre közbelép

/ 2018.01.17., szerda 16:15 /
Túl erős a Fidesz? Kerényi Imre közbelép

Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott éppen azzal van elfoglalva, hogy megvalósítsa a rászoruló gyermekeket célzó Erzsébet-program ellentétét: az úgynevezett Gizella-táborokban miniszterek, államtitkárok és polgármesterek fiait és leányait nyaraltatná.

Két órája töprengek azon, vajon a Hírcsárda információját vette át a Magyar Nemzet, vagy tényleg igaz, hogy Kerényi Imre a politikai elit gyermekeinek szervezne táborokat Balatonalmádi történelmi városrészében, Vörösberényben – az állam masszív politikai és anyagi támogatásával, 250 ezer forintos részvételi díj mellett.

A hír, sajnos, igaz, bár valószínűsítem, hogy Altusz Kristóf külügyi államtitkár (és nem mellékesen: miniszterelnöki megbízott) kapitális öngólja után Kerényi kollégát a lehető leggyorsabban igyekszik majd víz alá nyomni a központi kommunikáció. Választási kampányban ugyanis nem illik arról beszélni, hogyan szeretnénk „urizáltatni” szeretett kormányunk tagjainak gyerkőceit, unokáit – akik egyébként, normális emberek lévén, valószínűleg sikítófrászt kapnának, ha megtudnák, hova akarják őket elzavarni nyáron a szüleik. A „tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok elvégzésével” foglalkozó miniszterelnöki megbízott Gizella-projektjének leírása ugyanakkor kordokumentum (vagy inkább kórdokumentum?), javaslom, mindenki olvassa el elejétől a végéig – ezen a linken.

Kerényi egyebek mellett az alábbi programpontokkal igyekszik felkelteni azon potentátok figyelmét, akiknek – mint írja – megér 250 ezer forintnyi befektetést a „trónörököse”:

„A délelőtti érkezéskor minden gyermek átveszi a nevére szóló emblémával díszített hátizsákot, melyben egy tornacipő, egy sort, két póló, egy kapucnis szélkabát, egy cserkészzsinórral ellátott nagykalap, egy bukósisak, egy esőkabát, egy görög peplon, egy római tunika, egy puhafából készült rövid római kard, egy gombolyag szalag, egy gombolyag spárga, egy ceruzával ellátott napló és egy elsősegély doboz található.”

„A kéthetes turnus során minden diák megtanul néhány tréfás verset, néhány karéneket, néhány táncot és részt vesz néhány színpadi jelenet előadásában. Angyalként ezt éneklik majd: »Született világ Megváltója«, ördögként pedig így csúfolódnak: »Bíró, pandur, lakatos, tiéd lesz egy láda fos«.

Azt egyelőre nem tudjuk, Orbán Viktor miniszterelnök értesült-e Kerényi Imre konkrét elképzeléseiről, mindenesetre a Magyar Közlöny január 15-i számában megjelent kormányhatározat szerint félmilliárd forintos támogatást kell küldeni Balatonalmádi önkormányzatának – a vörösberényi kolostor állagmegóvására és ifjúsági táboroztatás előkészítésére.

Most segíts meg, Mária!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.