valasz.hu/itthon/feneketlen-tavi-ingatlanugy-lazar-janos-900-millios-mutyiba-tenyerelt-bele-felsikerrel-129166

http://valasz.hu/itthon/feneketlen-tavi-ingatlanugy-lazar-janos-900-millios-mutyiba-tenyerelt-bele-felsikerrel-129166

Üzenni Brüsszelnek és Budapestnek

/ 2016.09.28., szerda 15:13 /

Önmagunkba záródtunk. Senkit sem érdekel a kommunikáció első számú tétele, a hallgass figyelmesen. Itt mindenki fújja a magáét.

Sokan most arról győzték meg önmagukat, hogy a múlt szombati robbantás csakis az október 2-ai kvótanépszavazás fényében értelmezhető, önmagában nem. Amiből következik, hogy a bombát a kormány robbantotta, hogy a terrorizmus fenyegető veszélye beköszönjön a hírműsorokat figyelő otthonokba. Hogy vakuljon a magyar, hátha úgy vasárnap serényebben tülekedik az urnák környékén. Két rendőr súlyos megsebesülése sem bizonytalanította el a véleményformálókat. Ahogy a hivatalos szervek bejelentései sem. Nekik mondhatnak bármit, mert pontosan tudják A tanú Virág elvtársától, hogy az a gyanús, ami nem gyanús.

Kampány van, a hangulat felfokozott, a tét az egekig srófolt. Mindez olyan országban, ahol hazudtak már reggel, délben és este, és ahonnan a bizalom kifogyott.

El kell vinni négymillió választópolgárt az urnákhoz, hogy a kormány migránsügyben érvényes és eredményes akciót tudjon maga mögött. Amely sikerrel a végtelenbe erősödne. Itthon s külföldön egyaránt. A feladat azonban emberfeletti. A 2008-as szociális népszavazáskor a részvétel alig haladta meg az ötven százalékot, a 2004-es, kettős állampolgárságról szólón pedig nem érte el a negyvenet.

Az igazság nem tör utat magának. Dolgozni kell, keményen. Erőseket mondani, ijesztgetni és vádolni is akár, ahogy ezt kommunikációs guruk kitalálják és modellezik. Azzal riogatni, hogy elvész a segély, hogy jön a migránsszomszéd, és hogy odalesz az önkormányzati lakás. Mert a szegény ember jobbára csak akkor fordul a köz ügyei felé, ha a sajátját érzi veszélyben.

Növeli a bajt, hogy a másik oldal nem képes kiszabadulni a maga ácsolta álomvilágból. Történhet bármi, a migránstömeg csak háborús menekült, jól képzett munkaerő lehet, aki nyomokban sem tartalmaz terroristát. Robbanhat Párizs, menekülhet Köln és München az Iszlám Állam vezérelte fiatalok miatt – ők akkor sem adják fel a nyitott kapuk politikáját.

Ha migránsok Calais-nál magyar kamionsofőrt vernek, az az ellenzéki oldalon propagandafogásnak minősül. Ha a kormány nyugati városok no-go zónáiról beszél, úgy röhögnek rajta, mintha az iszlám uralma alatt álló, látogatásra nem ajánlott területek listája a magyar kormányzat innovációs terméke lenne, és nem a helyi hatóságok tapasztalta rögvalóság.

A pocsék hangulatért közös a felelősség. Önnön kényszerképzeteink rabjaiként az ellenfeleinkről kizárólag rosszat feltételezünk. Érvek párviadala nincs. Az anyázás az úr. Miközben a migrációs hullám teremtette ügy fontos, nemzetinek is mondható. Megkívánná a hideg fejet, a higgadtságot,

Európa határainál milliók várnak bebocsátásra, mert ahová születtek, ott háború a jelen, nyomor és nélkülözés a jövő, és akadnak indulásra biztató erők, meg embercsempészek is, a szenvedés vámszedői. S a nyugati világnak volna felelőssége segíteni a kiszolgáltatott tömegeken, de nem úgy, hogy kinyitja határait a hömpölyögve közelítő idegen kultúra előtt. Sokkal inkább úgy, hogy odaviszi a segélyt, a tőkét, a munkát, a jobb élet lehetőségét, ahol a baj már elhatalmasodott.

A migránsválság Willkommenskultur márkajelű uniós kezelésére nemet kell mondani. Nem kérdés. Miként az sem, hogy a sorsfordító nemzeti ügyeket ellenmondást nem tűrő, vitákat kizáró pártpolitikai eszközökkel kezelni több mint kétséges kimenetelű vállalkozás. Nem gyógyító, felépítő, de a betegséget konzerváló tett.

Üzennünk kellene Brüsszelnek, hogy Budapest se értse félre. Fel van adva a lecke.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.