Vasárnap újra választás! Ez is Orbán Viktorról szól

/ 2018.06.01., péntek 15:00 /
Vasárnap újra választás! Ez is Orbán Viktorról szól

Hazánk az egyik fő téma a június 3-i szlovéniai választás kampányában: a jobboldal nemzeti konzultál és a migrációról beszél, a baloldal az „orbáni modelltől” retteg. De ki az a szlovén politikus, akit Orbán Viktor még a beiktatási beszédében is emlegetett? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

A migráción kaptak össze a minap egy televíziós vitában a szlovén parlamenti pártok képviselői. Az ellenzéki, Janez Janša vezette jobboldali SDS képviselője szerint az EU jövőjét az „illegális bevándorlás, Európa radikális iszlamizációja és az identitáskérdések fogják meghatározni”. Arról is beszélt, hogy a menedékkérők kötelező kvóták szerinti szétosztása ellen Szlovéniának a visegrádi országokkal kellene szövetséget kötni. Baloldali riválisai viszont azzal vádolták, hogy pártja „az Orbán-modellt követné Szlovéniában”, sőt az SDS a Fidesz „szlovén ága.”

A migráció előtérbe állítása működni látszik: egy május végi felmérés szerint az SDS a pártot választani tudó szavazók 24 százalékára számíthat, a koalíciót eddig alkotó három baloldali, liberális párt pedig a Szlovéniá­ban parlamenti küszöbnek számító 4 és 10 százalék között imbolyog. Orbán Viktor pedig miniszterelnöki eskütétele másnapján Janez Janša mellett kampányolt Lendván – kettejük pályafutása meglepő hasonlóságokat mutat. Persze nem csak emiatt segíti a magyar kormányfő a szlovén politikust.

 

 

 

Milyen geopolitikai megfontolás áll a támogatás mögött? Hogyan került magyar kezekbe az SDS sajtója? Részletes háttér a május 31-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.