Veres János jogerősen offshore-lovag – hiába perelte be a Heti Választ

/ 2018.04.11., szerda 15:50 /
Veres János jogerősen offshore-lovag – hiába perelte be a Heti Választ

Nem sértettük meg az MSZP-s politikus becsületét és „jó” hírnevét – állapította meg a bíróság.

Ha a Panama-papírokban szereplő fideszes Horváth Zsolt vagy a szocialista Boldvai László címeres adóoptimalizátor, akkor a többi kormányviselt offshore-tulajdonos és -közreműködő is megérett a számonkérésre – írtuk két éve. Cikkünkben több jobb- és baloldali érintettet is felsoroltunk, köztük Veres János korábbi pénzügyminisztert. Aki ezért elégtételt akart venni (és 2 millió forintos sérelemdíjat is követelt szerkesztőségünktől), ám a Fővárosi Ítélőtábla friss, jogerős ítélete szerint a bizonyítékaink rendben voltak, azaz nem sértettük meg az MSZP szabolcsi elnökének becsületét, illetve „jó” hírnevét.

A politikus által kifogásolt cikkrészlet szerint „az MSZP aktív megyei elnökei közül a baranyai sejtet vezető Puch Lászlónak, illetve a szabolcsi »király« Veres Jánosnak vannak offshore-kapcsolódásai (…). Vadonatúj gépgyártó egységét, a Pilatus Technology Zrt.-t egy svájci adóparadicsomba (Zug kanton) bejegyzett érdekeltség ellenőrzi. Ezt – ahogy offshore-ozóéknál illik – papíron nem a volt pénzügyminiszter, hanem egy hivatásos stróman képviseli a hatóságok előtt.”

A Heti Válasz bizonyító erejű dokumentumai szerint a Pilatus Technology Zrt. anyacége Svájcban nem folytat tényleges tevékenységet, így akár offshore társaságnak is nevezhető. A zugi vállalat vezetője ráadásul egy adótanácsadó, aki a közhiteles nyilvántartások szerint 52 darab gazdasági érdekeltségben tisztségviselősködik.

S mivel Veres maga fizette ki a magyarországi zrt. bejegyzési illetékét (a svájci anyacég helyett), ráadásul a zugi központ kézbesítési megbízottja nem más, mint a politikus felesége, Dobolyi Alexandra, eme tényekből a bíróság szerint is levonhattuk azt a következtetést, hogy a szocialista felperes kapcsolódik a Pilatus Technology AG nevű offshore vállalkozáshoz.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.