heti-valasz.hu/kronika/kulonleges-foto-evtizedek-ota-nem-lattam-igy-a-nemzet-muveszet-106650

http://heti-valasz.hu/kronika/kulonleges-foto-evtizedek-ota-nem-lattam-igy-a-nemzet-muveszet-106650

Julia Roberts bevallotta, zaklatták az iskolában

/ 2014.10.21., kedd 13:21 / Hírforrás: MTI

Hollywood egyik csillaga, Julia Roberts sem volt mindig népszerű: az iskolában őt is sokat bántották. A színésznő ezt egy iskolai zaklatás ellen küzdő szervezet, a GLSEN díjának átvételekor árulta el.

A 46 esztendős filmsztár férjével, Danny Moderrel együtt a GLSEN Humanitárius díját kapta meg a hétvégén az iskolai zaklatás elleni küzdelemben végzett munkájáért - számolt be róla kedden az abcnews.go.com.

Roberts elmondta, hogy az elismerést megtisztelőnek tartja, és iskolás éveire visszaemlékezve elárulta, hogy diákkori életére olyan hatással volt az átélt zaklatás, hogy úgy érzete, teljesen jelentéktelen.

A GLSEN, amely az lmbt (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) közösség tagjainak megfélemlítése és zaklatása ellen küzd az iskolákban, azért harcol, hogy minden gyerek biztonságban érezze magát.

Mielőtt megkapta a díjat, a színésznő a szervezet öt fiatal képviselőjével találkozott, az önkéntes munkát végző nagyköveteket úttörőknek nevezte. „Ezek a srácok hősök, sokat tesznek azért, hogy a gyerekek szabadon járhassanak iskolába” - mondta, és hangsúlyozta, hogy a megfélemlítés súlyos probléma a mai társadalomban.

Roberts arról is szólt, milyen fontos, hogy ne tűrje el senki a megfélemlítést. „Erre próbálom tanítani a gyerekeimet is. A passzivitás akkor is hiba, ha az áldozat nem a barátod és a dolog nem veled történik, hiszen mindannyian emberek vagyunk. Ha az ember nem tesz semmit, akkor nem különbözik a támadótól” - fejtette ki. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.