Egy ritka magyar

/ 2018.05.23., szerda 18:10 /

„Néptáncos szeretett volna lenni és pilóta, de végül színjátékos lett” – idézte fel Kubik Anna szívbéli jó barátja, a 60 éve született (14 éve elhunyt) Bubik István alakját a Ritka magyar – Bubik 60 című kiállítás megnyitóján. A tárlat falain Bubik egy-egy arca rajzolódik ki: fotókkal és személyes tárgyaival mutatják be ezt az impulzív, karizmatikus, szókimondó, energiával, igazságérzettel, hazaszeretettel teli színészt, sportembert, zenészt és embert.

Színjátékos – így nevezte magát Bubik, aki a főiskola után a Nemzeti Színházhoz szerződött, melynek eszméjéhez egész életében hű maradt. Pályájának fénykora 1981 és 1990 közé esett: egy fiatal színésznemzedék vezető művészévé vált, egyik főszerep jött a másik után. Aztán néhány hónap londoni raktárosság következett, majd hazatérve kereste a helyét, és az Új Színházhoz szerződött. Amikor pedig nem játszott, Ritka (a) magyar című estjével járta az országot, népszerűsítve a régi kultúrát: lelkesített és – ha arra volt szükség – lázadt. Rendkívüli hőfokon élt, autóbalesetben halt meg 46 évesen, fájdalmasan fiatalon.

Ritka magyar – Bubik 60 – Bajor Gizi Színészmúzeum
2019. január 20-ig (szerdától vasárnapig, 14–18 óra között)
****

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.