new.valasz.hu/kultura/hit-szerelem-szex-lackfi-janos-elarulta-uj-regenyenek-cimet-es-tartalmat-127448

http://new.valasz.hu/kultura/hit-szerelem-szex-lackfi-janos-elarulta-uj-regenyenek-cimet-es-tartalmat-127448

Hit, szerelem, szex: Lackfi János elárulta új regényének címét és tartalmát

/ 2018.02.15., csütörtök 19:00 /

„Most fejeztem be Levágott fül című regényemet, melyben egy tizenhét éves srác valóban egy fület talál a házuk ablakpárkányán. Mivel a világát amúgy is alapjaiban rengeti meg a kamaszkor, nem jelenti a dolgot a rendőrségen, hanem nyomozni kezd, ami végül ámokfutássá fajul. Közben sok mindennel vívódik, emberséggel, istenhittel, szerelemmel, szexualitással. A könyvfesztiválra kijön, remélem, jó pár regényem követi még.”

Fenti szavakkal Lackfi János árulta el sokáig szupertitkosnak mondott regényének címét és témáját, méghozzá nem máshol, mint a legfrissebb Patika Magazinnak adott interjúban. Az eredendően költészetben és kispózában, novellákban, gyerekirodalomban, műfordításban utazó hatgyermekes, háromunokás Lackfi egyre inkább hosszabb lélegzetű, egybefüggő művek felé fordul. Első regénye Halottnéző címmel 2007-ben jelent meg, és a személyi kultusz időszakában játszódik. Azóta számos mese- és ifjúsági regényt írt, de felnőtteknek szánt nagyprózába is belevágta már a fejszéjét. Ahogy ugyanis a Mandinernek adott korábbi interjúban a kérdésre – Ön meg inkább elfojtja, amit közéletről, politikáról gondol, nehogy belezavarjon ebbe? – válaszolta:

„Lejátszom én ezeket a focikat belül, végkimerülésig. Nem úszhatom meg. Regényt is szánok ennek. Orhan Pamuknak van egy remek könyve, a Hó, amelyben egészen szélsőséges társadalmi csoportok véleményét úgy tudja bemutatni, hogy egyiket sem miskárolja ki. Ott a terrorista, aki ijesztő, de valami végső szeretet fényében megérthető. Nem azért, mert terrorista, hanem mert ember. Vagy a misztikus imám. Az opportunista. A Nyugat-imádó. Nyüzsög mindenki, Pamuk fölrajzolja Törökország politikai palettáját, de az állásfoglalást az olvasóra hagyja. Valami hasonlóba kezdtem én is.”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.