valasz.hu/kultura/arany-janos-prima-zeneszerzo-volt-itt-meghallgathatja-a-dalait-124533

http://valasz.hu/kultura/arany-janos-prima-zeneszerzo-volt-itt-meghallgathatja-a-dalait-124533

Idős asszonyok álltak modellt a művésznek – lenyűgöző az eredmény

/ 2017.09.20., szerda 14:15 /

Szeptember 30-ig látható Barcsik Géza grafikusművész portrékiállítása a solymári Svábházban.

 

Az idős embereket egy ideje szépkorúaknak is becézik idehaza. Ha valaki eljut Barcsik Géza festő-grafikusművész solymári kiállítására, egyszerűen csak szépnek fogja hívni őket. És belátja: sokkal kevesebb a „csalás és ámítás” ezeken a képeken, mint az úgynevezett celebek úgynevezett sztárfotóin.

Barcsik Gézát leginkább onnan ismerheti a nagyérdemű, hogy rengeteg zenei témájú plakátot, CD- és DVD-kiadványt tervezett (például Szörényi Leventének, a Fonográfnak, a Kalákának, Lajkó Félixnek, Lerch Istvánnak, a Dresch Quartetnek, az Omegának, Charlie-nak, Caramelnek, a Vágtázó Csodaszarvasnak, a VHK-nak, Herczku Ágnesnek, Nikola Parovnak, a Naplegenda-produkciónak, Ferenczi Györgyéknek, Grylluséknak, satöbbi, satöbbi). Egyik legsikeresebb műve a nagyméretű erdélyi kavicsokra festett „Dobogó kövek” című portrésorozata. Tíz éve lefotózta a solymári asszonykórus több alapító tagját, és diófapác portrékat készített róluk. Azóta sorra születnek az újabb arckép-alkotások, melyeket most a Hartmann Hellebrandt Hilda vezette solymári Svábház fogadott be.

Hartmann Hellebrandt Hilda, a solymári Svábház vezetője

„Számomra is meglepő volt, hogy mennyire szervesen és otthonosan kelnek életre a pasztellportrék a meszelt falakon, ebben a csodálatosan felújított épületben” – vall kiállításáról Barcsik Géza. Hozzáteszi: „vonz a népművészet ősi letisztultsága, illetve vonzanak azok az emberek, akik tekintetükben, vonásaikban hordozzák a szép és drámai élményekben is gazdag múltat”.

A megnyitóról készült hangulatjelentés itt érhető el.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.