felsooktatasirangsor.hu/kultura/elkeszult-a-susu-a-sarkany-folytatasaval-csukas-istvan-128945

http://felsooktatasirangsor.hu/kultura/elkeszult-a-susu-a-sarkany-folytatasaval-csukas-istvan-128945

Magyarország egy nagykövet szemével

/ 2017.07.19., szerda 17:00 /
Magyarország egy nagykövet szemével

A képek nem vesznek el az apró részletekben, sokkal inkább a látottak egészére koncentrálnak.

A magyar táj varázsa ihlette meg Sakir Fakilit, aki számos akvarellben örökítette meg a Balaton atmoszféráját, Budapest nevezetesebb látnivalóit, többek között a parlament épületét. Törökország budapesti nagykövete évek óta szolgál a magyar fővárosban, sokfelé utazott az országban, a vidéket járva kapott ihletet a magyar táj megörökítésére. Közel negyven festményéből nyílt tárlat a Magyar Alkotóművészek Közhasznú Nonprofit Kft. szentendrei kiállítótermében.

Sakir Fakili: Villamos a Margit hídon

Fotó: Lenyó László

Sakir Fakili nem végzett festészeti tanulmányokat. Felelősségteljes politikai hivatása mellett kikapcsolódásként nyúl az ecsethez. Örömét leli abban, hogy rögzítse a látottakat önmaga és mások számára. A diplomata számos országban képviselte már hazáját, így sokféle kitekintést kapunk képei által.

Sakir Fakili: Király fürdő

Fotó: Lenyó László

Sakir Fakili munkáit áthatja az érzelem, képei nem vesznek el az apró részletekben, a diplomata sokkal inkább a látottak egészére koncentrál, a szeme elé táruló táj hangulatát igyekszik visszaadni.

Egy rajz Törökországból

Fotó: Lenyó László

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.