valasz.hu/kultura/20-eves-a-titanic-de-mi-igaz-a-filmbol-letezett-a-titanic-szerelmesparja-126082

http://valasz.hu/kultura/20-eves-a-titanic-de-mi-igaz-a-filmbol-letezett-a-titanic-szerelmesparja-126082

Tenki Réka: „Az öncélú sokkolást nem szeretem”

/ 2018.05.02., szerda 19:15 /
Tenki Réka: „Az öncélú sokkolást nem szeretem”

Az amerikai Variety magazin beválasztotta 2018 tíz figyelemre méltó európai filmese közé, a Berlinalén pedig a tíz ígéretes színésztehetséget bemutató Shooting Star program egyik arca lett. Mi mégsem a rivaldafényről kérdeztük Tenki Rékát, hanem arról a változásról, amit az elmúlt években átélt. Ennek egyik oka személyes: „Most már anya is vagyok, és képtelen vagyok többet játszani, különben elvesztem a közös estéket a kislányommal. Mindenem a színház, de mérlegelnem kell, hogy mennyit tudok vállalni.”

A másik pedig szakmai, a színésznő ugyanis sok film- és színházi szerepe mellett eljátszotta a Péterfy-Novák Éva regényére épülő, Egyasszony című monodráma címszerepét: „Amiatt vállaltam el ezt a szerepet, mert Éva története arról szól, hogy bár megrázó fordulatokat hozhat az élet – a gyermeke elvesztése mellett zaklatásnak is ki volt téve –, ő mégis eljutott egy olyan állapotba, hogy mindezzel a fájdalommal együtt tudjon élni. Ezért az üzenetért vállaltam el ezt a szerepet, mert az öncélú sokkolást nem szeretem.” Család és karrier, színház- és filmszerepek összehangolásáról is kérdeztük a pályája csúcsa felé haladó színésznőt.

 

 

 

 

A Tenki Rékával készült interjút a május 3-i Heti Válaszban olvashatja. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.